ادامه بازداشت و تفتیش منازل بهائیان در شهرهای مختلف ایران
در پی دستگیریهای شهروندان بهائی روز یکشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۱، بازداشت و تفتیش منازل شهروندان بهائی در شهرهای مختلف کشور ادامه دارد.
روز یکشنبه ۹ مرداد، نیروهای امنیتی به خانه دهها شهروند بهایی در شهرهای کرج، تهران، مشهد، شیراز و قزوین، ساری و گرگان یورش بردند و ضمن تفتیش و ضبط وسایل شخصی این شهروندان، شماری از آنها را بازداشت کردند.
در بیانیه وزارت اطلاعات ادعا شده افراد بازداشت شده «ماموریتهای تبلیغ گسترده آموزههای استعمار ساخته بهاییت و نفوذ در محیطهای آموزشی در سطوح مختلف و بهطور خاص مهدکودکهای سراسر کشور» داشتند و «ترویج سازمانیافته بیحجابی در ایران» میکردند.
وزارت اطلاعات در بیانیه خود، همچنین بازداشتشدگان بهایی را به «جمعآوری هدفمند اطلاعاتی» و «تبلیغات تهاجمی» متهم کرده است.
در بیانیه وزارت اطلاعات بدون ارایه هیچ مستندی ادعا شده که بازداشت شدگان «اعضای هستهی مرکزی حزب جاسوس بهاییت» هستند و «مستقیماً با کانون صهیونیستی موسوم به بیتالعدل در ارتباطِ تشکیلاتی بودند.»
صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز با انتشار گزارشی ادعاهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی را تکرار کرده است. در این گزارش اتهامات سابق جمهوری اسلامی علیه آیین بهاییت از قبیل «ساخته استعمار بودن» و «ارتباط با اسراییل» تکرار شده است.
مهوش شهریاری، فریبا کمالآبادی، عفیف نعیمی، سامان استوار، سهی ثابتی و بهنام ممتازی از جمله شهروندان بهایی هستند که در جریان تهاجم تازه نیروهای اطلاعات جمهوری اسلامی به شهروندان بهایی دستگیر شدهاند.
موج تازه بازداشت شهروندان بهایی در ادامه سرکوب گسترده این اقلیت مذهبی صورت میگیرد که در طول سالهای پس از انقلاب ۱۳۵۷ بی وقفه ادامه داشته است.
پیش از این جامعه جهانی بهایی هشدار داده بود که حکومت ایران یک کارزار وسیع دولتی را به راه انداخته که هدف آن نابودی سیستماتیک جامعۀ بهایی به عنوان یک جامعه زنده و پویا در ایران است.
در پی دستگیریهای شهروندان بهائی روز یکشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۱، بازداشت و تفتیش منازل شهروندان بهائی در شهرهای مختلف کشور ادامه دارد.
جامعه جهانی بهایی در روز۲۱ ژوئیه برابر با ۳۰ تیر ۱۴۰۱اعلام کرد که بیش از ۲۰ تن از پیروان دیانت بهایی از ابتدای ماه جاری میلادی در شهرهای شیراز، تهران، یزد و بجنورد دستگیر، زندانی یا تحت بازرسی منازل و تعطیلی مشاغل قرار گرفتهاند.
«بانی دوگال»، نماینده ارشد جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل در همین رابطه گفت: «بهاییان در ۴۴ سال گذشته به دلیل اعتقادات خود آزار و اذیت مداوم را تجربه کردهاند؛ ولی شتاب کنونی فراتر از نگرانکننده است.»