یک ایرانی‌تبار گزارشگر ویژه «آزادی ادیان و عقیده» در سازمان ملل شد

نازیلا قانع، حقوقدان ایرانی‌تبار و استاد دانشگاه، به عنوان گزارشگر ویژه «آزادی ادیان و عقیده» در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد انتخاب شد. خانم قانع جایگزین احمد شهید می‌شود که پیش از این سمت گزارشگر ویژه «آزادی ادیان و عقیده» سازمان ملل را برعهده داشت.

خانم نازیلا قانع استاد حقوق بین‌الملل حقوق بشر دانشگاه آکسفورد است و ملیت بریتانیایی دارد.

این حقوقدان ایرانی‌تبار در برنامه‌های بین‌المللی حقوق بشری متعددی، از جمله در دفاع از حقوق اقلیت‌های مذهبی ایران، مشارکت داشته است.

گزارشگر ویژه آزادی مذهب یا عقیده یک کارشناس مستقل است که وظیفه دارد موانع موجود و در حال ظهور برای برخورداری از حق آزادی مذهب یا عقیده را شناسایی کند و توصیه‌هایی را در مورد راه‌ها و ابزارهای غلبه بر چنین موانعی ارائه کند.

جمهوری اسلامی یکی از حکومت‌هایی است که به شکلی گسترده اقدام به نقض آزادی‌های مذهبی شهروندان ایرانی کرده و از این جهت مورد انتقاد شدید نهادهای بین‌المللی قرار دارد.

جدیدترین گزارش‌های آزادی ادیان و مذاهب در دنیا نشان می‌دهند که شرایط اقلیت‌های دینی و مذهبی در جمهوری اسلامی ایران بدتر از سال‌های اخیر شده است.

«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود به شورای حقوق بشر این سازمان، در مورد شرایط حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران که روز ۱۶ ماه جون ۲۰۲۱ (برابر با ۱۸ شهریور ۱۴۰۱) منتشر شد، به فشارها بر اقلیت‌های مذهبی ایران اشاره کرده بود.

پیش از او، «جاوید رحمان»، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد در گزارشی که در تاریخ ۱۳ ژانویه ۲۰۲۱ (۲۳ دی ۱۴۰۰) تهیه و تنظیم شده درباره نقض فاحش حقوق اقلیت‌های دینی و مذهبی در ایران ابراز نگرانی کرده بود.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

سیمین فهندژ: می‌خواهند با افزایش فشارها، جامعه بهایی را از پا بیاندازند

با پایان یافتن تعطیلات نوروزی، در روزهای گذشته بیش از ۲۵ شهروند بهایی در شهرهای شیراز، مشهد، بندرعباس و کرج بازداشت و احضار شدند یا منازل آن‌ها مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت.

این اقدام وزارت اطلاعات و قوه قضاییه ایران در زمانی انجام شد که کشور با آغاز موج چهارم شیوع بیماری کرونا مواجه است و اکثر شهرها در وضعیت پرخطر و قرمز قرار دارند.

زندان‌ها از پر ریسک‌ترین مکان‌های ابتلای بیماری به‌شمار می‌روند. حضور ماموران وزارت اطلاعات در منازل بهاییان و تفتیش لوازم منزل آن‌ها هم مغایر پروتکل‌های بهداشتی است که مسوولان بهداشتی کشور بر آن تاکید می‌کنند.

«ایران‌وایر» در همین رابطه با «سیمین فهندژ»، نماینده جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل متحد گفت‌وگو کرده است.

اخبار

نامه ۳۹ سازمان حقوق‌بشری به ملل متحد درباره نقض ساختاری حقوق بشر در ایران

۳۹ سازمان حقو‌ق‌‌بشری در نامه‌ای از دولت‌های عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته‌اند که با توجه به وضعیت بغرنج حقوق‌بشر در ایران، از ابقای جایگاه گزارش‌گر ویژه حقوق‌بشر سازمان ملل در ایران حمایت کنند.

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021