ماموستا محمد خضرنژاد، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری به اعدام محکوم شد

رسانه‌های حقوق بشری کُرد از صدور حکم اعدام برای ماموستا محمد خضرنژاد، روحانی اهل سنت و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ایران خبر داده‌اند. بر اساس گزارش شبکه حقوق بشرکردستان، محمد خضرنژاد از سوی شعبه ۳ دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه به ریاست قاضی رضا نجف‌زاده به اتهام «افساد فی الارض»، «لطمه وارد کردن به تمامیت یا استقلال کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به اعدام و ۱۶ سال حبس محکوم شده است.

رسانه‌های حقوق بشری کُرد از صدور حکم اعدام برای ماموستا محمد خضرنژاد، روحانی اهل سنت و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ایران خبر داده‌اند.

بر اساس گزارش شبکه حقوق بشرکردستان، محمد خضرنژاد از سوی شعبه ۳ دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه به ریاست قاضی رضا نجف‌زاده به اتهام «افساد فی الارض»، «لطمه وارد کردن به تمامیت یا استقلال کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به اعدام و ۱۶ سال حبس محکوم شده است.

محمد خضرنژاد در تاریخ ۲۸ آبان ۱۴۰۱  و در اوج اعتراضات پس از قتل حکومتی مهسا ژینا امینی توسط نیروهای امنیتی در منزل خانوادگی‌اش در شهر بوکان بازداشت شد.

بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد پس از مراسم یادبود اسعد رحیمی از جانباختگان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» انجام گرفت که وی در این مراسم در مسجد افتخاری بوکان سخنرانی و از حکومت و نحوه برخورد با شهروندان معترض انتقاد کرده بود.

به نوشته شبکه حقوق بشر کردستان،  نیروهای امنیتی در جریان بازداشت محمد خضرنژاد با شکستن درب منزل و اعمال خشونت اقدام به ضرب و شتم او و‌ دیگر اعضای خانواده اش کرده و همچنین یاسر خضرنژاد، فرزند این روحانی را به مدت چند روز بازداشت کردند.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو نیز درباره شرایط نگهداری این روحانی اهل سنت در زندان نوشته که او به مدت ۱۰۰ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه تحت شدیدترین شکنجه‌ها قرار گرفته و ناچار به اعترافات اجباری علیه خود شده است.

نظام جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته صدور و اجرای احکام اعدام برای معترضان در ایران را شدت بخشیده و بر اساس گزارشی که هرانا منتشر کرده در حال حاضر دست‌کم ۳۳ زندانی با اتهامات سیاسی یا امنیتی در نقاط مختلف کشور زیر حکم اعدام هستند.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

بهاییان ایران در هفته اخیر؛ فشار گسترده بر زنان تا تخریب قبرستان

آزار و سرکوب شهروندان بهایی در ایران به موضوعی روزمره بدل شده است. این گزارش به موارد مشخص آزار و اذیت بر این گروه از ایرانیان در طی هفته اخیر می‌پردازد. بر همین اساس به موارد کلی نقض حقوق شهروندی بهاییان مانند محرومیت از تحصیلات عالیه، عدم اشتغال در مشاغل دولتی، نداشتن حق آزادی بیان (حق چاپ‌ و نشر)، حق داشتن اجتماعات دینی و موارد نظیر اشاره نخواهد شد.

اخبار

امتناع زندان اوین از ارسال پرونده پزشکی مهوش ثابت به پزشکی قانونی

دختر مهوش ثابت، شاعر و زندانی بهایی، از ممانعت مسوولان زندان اوین در ارسال پرونده پزشکی مادرش به پزشکی قانونی خبر داده است، با وجود اینکه خانم ثابت به تازگی عمل قلب باز داشته و از مشکلات جدی مانند پوکی استخوان و بیماری‌های ریوی رنج می‌برد.

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021