مولوی عبدالحمید: چه کسی مجوز احکام محاربه و اعدام زندانیان را داده؟
امام جمعه زاهدان به صدور احکام محاربه و اعدام و شکنجه و تجاوز به زندانیان در بازداشتگاهها اشاره کرد و گفت: «گاهی با خودم فکر میکنم چه کسی مجوز این مسائل را داده است؟»
عبدالحمید اسماعیلزهی در نماز جمعه نهم دی ماه در زاهدان گفت:«ما، همدرد همه ایرانیها هستیم و همه ایرانیها برای ما عزیزند؛ مسلمان و غیرمسلمان، باید حقوق انسان و انسانیت را رعایت کنیم. یهودی، نصرانی، بهایی و دیگران همه در این کشور حق و حقوق انسانی و شهروندی دارند و قانون، ملیت هیچ فردی را سلب نکرده است؛ حتی اگر خدا را قبول نداشته باشد.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخش دیگری از سخنان خود از خدانور لجهای که در جریان اعتراضات زاهدان به دست نیروهای حکومتی کشته شد با عنوان «شهید خدانور» یاد کرد و گفت او نه در ایران که در سطح جهانی و بینالمللی درخشید.
او با اشاره به دیداری که با مادر خدانور لجهای داشته است، گفت: «از مادرش پرسیدم چرا او اینطور محبوب شد؟ گفت “خیلی به من محبت میکرد و پاهای من را میبوسید و آرزوی شهادت داشت.” شهادت نصیب هر کسی نمیشود اما خدانور شهید شد. حرمت مادر است که او را به این جایگاه رساند.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان در صحبتهای خود با اشاره به اتهام تجزیهطلبی برای معترضان سیستان و بلوچستانی گفت: «ما مخالف سرسخت تجزیه هستیم. بلوچ، کرد، عرب، فارس، ترک، ترکمن، لر و گیلکی و همه قومیتها مخالف تجزیهاند. همه ایرانیها با هم یکی و کنار هم هستند. امروز بوی محبت از ایران میآید.»
او درباره رعایت نشدن حقوق زنان در ایران نیز گفت: «قرآن حقوق زنان را با مردان برابر قرار داده اما وقتی حقوق او را گرفتیم، فقیرش کردیم، حرمتش را گرفتیم، عکسالعمل شدید زنان را هم دیدیم. وقتی جیب و شکم کسی خالی است و با زور بخواهید چیزی را به او تحمیل کنید، عکسالعمل او هم شدید میشود.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان مدعی شد که «برخورد بد گشت ارشاد با زنان» باعث سوزاندن روسری و برداشتن حجاب اجباری شده است و اگر نه، «زنان روسری و چادر را دوست دارند».
مولوی عبدالحمید در ادامه یادآور شد: «زنان در جامعه محبوبیت دارند و بسیاری از پدران و مردان حاضرند بمیرند اما کسی دختر و همسرشان را هل ندهد اما حالا تعجب میکنم که زنان را میگیرند و [به خاطر اعتراض و شعار دادن] گوشه زندان میاندازند. اگر کار دست من بود حتی یکی از این زنان معترض را زندانی نمیکردم.»
او در بخش دیگری از صحبتهای خود به قتل کودکان معترض در خیابانها، بازداشت گسترده نوجوانان و صدور احکام سنگین برای آنان اشاره و این اقدام جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
مولوی عبدالحمید تاکید کرد: «اسلام بسیار توصیه کرده که در رابطه با کودکان رحیم باشید. بچهها و نوجوانان را زندانی نکنید، نزنید. اما در این اعتراضات، گاهی حکم سنگین برای بچهای صادر میشود. در حالی که کودک حتی اگر جنایتی بکند و آدمی را بکشد، کار او قتل عمد حساب نمیشود. اما [جمهوری اسلامی] گاهی بچه را نگه میدارد تا بزرگ شود و اعدامش کند. این غلط است.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان قتل دهها کودک در جریان اعتراضات سراسری را «دردآور» خواند و به مرگ سها اعتباری، دختر ۱۲ ساله اهل خلوص بستک هرمزگان که در جریان تیراندازی ماموران لباسشخصی به یک خودرو کشته شد نیز اشاره کرد.
عبدالحمید اسماعیلزهی در ادامه، مشکلات اقتصادی ایران را ناشی از سیاستگذاریهای اقتصادی حاکمان خواند و گفت: «اگر دست من بود حتی یک فرد سیاسی را زندانی نمیکردم چرا که اقتصاد ما با سیاست حل میشود. شما به من یک روز اختیار بدهید تا زندانیان سیاسی را آزاد کنم؛ فردای آن روز میبینید که در اقتصاد و ارزش پول چه تاثیری میگذارد.»
مولوی عبدالحمید همچنین به برگرداندن هواپیمایی به مقصد دوبی که همسر و دختر علی دایی سوارش بودند، اشاره کرد و با محکوم کردن این اقدام جمهوری اسلامی، علی دایی را «نخبه و قهرمان ایران» خطاب کرد.
او با تاکید بر این که «کوتهنظر بودن حکومت باعث ایجاد مشکل در کشور میشود» گفت: «دینی که در آن گذشت، مسامحه و چشمپوشی نباشد، خیری ندارد چون خالی از رحم و عاطفه است.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان به موضوع احضار و بازداشت عبدالقادر ناصری، از علمای تایباد به دلیل صدور یک بیانیه و «حرف زدن» و «انتقاد» نیز اشاره کرد و گفت: «اگر انتقاد نباشد، استبداد به وجود میآید.»
او همچنین خطاب به مردم گفت: «به خاطر عملکرد مسئولان و حاکمان، از اسلام بدبین نشوید و ارتباط خود را با خدا قطع نکنید. هیچ کسی نماینده دین و پیامبر نیست که عملکردش به دین مربوط شود.»
عبدالحمید اسماعیلزهی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به این که قانون و شریعت، آزادی بیان، قلم و آزادیهای مشروع را مجاز کرده است، گفت: «قانون جمهوری اسلامی ضعفهای اساسی داشته و نیاز به اصلاح دارد اما در این سالها به همین قانون هم عمل نشده است. از جمله برپایی تجمع اعتراضی که حقی قانونی است.»
امام جمعه زاهدان به صدور احکام محاربه و اعدام و شکنجه و تجاوز به زندانیان در بازداشتگاهها اشاره کرد و گفت: «گاهی با خودم فکر میکنم چه کسی مجوز این مسائل را داده است؟»
امام جمعه اهل سنت زاهدان اعدام محسن شکاری را اقدامی «غیر شرعی» خواند و با اشاره به صدور حکم «محاربه» برای پنج معترض گفت: «کجای شریعت گفته که برای کشته شدن یک بسیجی، به پنج نفر حکم اعدام دهید؟»