بازداشت یک روحانی کرد به همراه فرزندش توسط نیروهای امنیتی در بوکان

ماموستا «محمد خضرنژاد»، روحانی سرشناس کرد به همراه پسرش «یاسر خضرنژاد»، توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شده‌اند.

یک منبع نزدیک به خانواده این روحانی کرد، با اعلام این خبر به «ایران‌وایر» گفت: «ماموستا محمد خضرنژاد به همراه پسرش یاسر خضرنژاد، سحرگاه امروز شنبه ٢٨آبان١۴٠١، در پی یورش کاروانی از نیروهای امنیتی به منزل پدرش در منطقه کل‌تپه بوکان، بدون برگه قضایی و تشریح اتهام انتسابی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.»

به گفته این منبع مطلع، نیروهای امنیتی علاوه بر تفتیش منزل پدری ماموستا محمد خضرنژاد و اهانت به پدر هشتاد ساله او، ماموستا و دیگر اعضای خانواده‌اش را در مقابل چشمان پدرشان مورد ضرب‌وشتم قرار داده‌اند.

بازداشت این روحانی کرد در حالی است که به گفته منبع نزدیک به خانواده خضرنژاد، به نظر می‌رسد که علت بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد مواضع انتقادی و صریح او در برابر کشتار معترضان به دست نیروهای مسلح حکومتی به ویژه سخنرانی او به مناسبت جان‌باختن «اسعد رحیمی»، شهروند بوکانی در مسجد «افتخاری» بوکان باشد.

او در همین رابطه اضافه کرد: «ماموستا خضرنژاد در سخنرانی خود در مسجد افتخاری بوکان با اشاره به جان‌باختن اسعد رحیمی و دیگر جان‌باختگان اعتراضات سراسری در بوکان، همچنین کشتار معترضان بی‌دفاع توسط نیروهای مسلح حکومتی را به شدت محکوم کرده و خواستار توقف برخوردهای خشونت‌آمیز با معترضان و همچنین آزادی هرچه سریع‌تر بازداشت شدگان و زندانیان دربند شده بود.»

اسعد رحیمی، شهروند اهل بوکان ٢۵آبان١۴٠١، در جریان اعتراضات مردمی در این شهر با شلیک مستقیم نیروهای مسلح حکومتی جان‌باخت.

شایان ذکر است که ماموستا محمد خضرنژاد از امضا کنندگان بیانیه جمعی ۴٠٢ عالم دینی، مدرس مذهبی، امامان جمعه و جماعت اهل سنت در شهرهای کردستان در حمایت از اعتصابات و اعتراضات سراسری است که بیست و نهم مهر از سوی روحانیون معترض کرد منتشر شده بود.

طبق گزارش این منبع آگاه، بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد در ادامه اعمال فشار نهادهای امنیتی علیه روحانیون معترض کرد است.

به گفته این منبع محلی، عصر روز گذشته ٢٧آبان نیز ماموستا «علی محمدیان»، امام جماعت روستای «داشبند» بوکان، به همراه فرزندش «سینا محمدیان» و همچنین ماموستا «عمر عبداللهی» امام جمعه و جماعت روستای «اوچ‌تپه» شهرستان بوکان بدون برگه قضایی و عنوان کردن اتهام انتسابی توسط نیروهای وابسته به اداره اطلاعات بوکان بازداشت و پس از چند ساعت بازجویی آزاد شده‌اند.

طبق اطلاعات این منبع مطلع، همچنین تاکید کرد اداره اطلاعات بوکان علاوه بر توهین و اهانت به این دو روحانی کرد، گوشی موبایل‌شان را ضبط کرده و هنوز به آن‌ها تحویل نداده‌اند.

بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد به همراه پسرش در حالی رخ داده که امروز شماری از روحانیون، علما و مدرسان و امامان جماعت اهل سنت در مریوان و اورامانات با انتشار بیانیه‌ای کشتار معترضان توسط نیروهای مسلح حکومتی را محکوم کرده و خواستار آزادی معترضان بازداشت شده و همچنین زندانیان دربند شده‌اند.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

فاروق فرساد؛ روحانی اهل سنت که قربانی قتل‌های زنجیره‌ای شد

«شب‌ ۲۸بهمن‌ماه سال ۱۳۷۴ مصادف با ۲۷رمضان ۱۴۱۶هجری قمری بود؛ تازه افطار کرده بود که به دوستانش می‌گوید: می‌روم از بقالی نزدیک مسافرخانه، مسواک بخرم و برمی‌گردم. او رفت ولی، دیگر برنگشت! محلی‌ها که او را می‌شناختند، گفته بودند: چند نفر با لباس شخصی او را سوار اتومبیلی کردند و بردند. اواخر شب، دوستانش پیکر او را در یکی از کوچه‌های خلوت اطراف همان مسافرخانه پیدا می‌کنند. به دیوار تکیه داده شده و در همان حال رها شده بود. [ماموران امنیتی] او را با تزریق آمپول هوا شهید کرده بودند. دو روز بعد از آن هم در قبرستان «ئاساوله» شهر سنندج، به خاک سپرده شد.»
این بخشی از روایت یکی از شاگردان «ماموستا فاروق فرساد» از قتل این روحانی برجسته اهل تسنن ایران در گفت‌وگو با ایران‌وایر است.

اخبار

بازخوانی قتل سیاسی ماموستا ربیعی؛ جسد خونین و «مرگ طبیعی»

«محمد ربیعی» یکی از روحانیون سنی بود که در دوران قتل‌های زنجیره‌ای در اواسط دهه ۱۳۷۰ شمسی کشته شد. پرونده او از نگاه همسر و خانواده‌اش همچنان باز است و آنان کماکان خواستار مشخص‌شدن چگونگی قتل و محاکمه قاتلان او هستند.
«ایران‌وایر»، در یک گفت‌وگوی اختصاصی با خانواده ماموستا محمد ربیعی و همچنین برخی از یاران و نزدیکانش به زندگی و چگونگی قتل این روحانی اهل سنت در دوران قتل‌های زنجیره‌ایِ اواسط دهه هفتاد شمسی پرداخته است.

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021