یک شهروند بهایی مطلع درباره مهدکودکهایی که در گزارش تلویزیونی و بیانیه وزارت اطلاعات از آنها سخن به میان آمده، میگوید: «در بیانیه وزارت اطلاعات و گزارش تلویزیون از دو شکل مهد کودک سخن گفته میشود. اول مهد کودکهایی هستند که در ایران فعال هستند و مراجعینش همه مردم هستند. این مهد کودکها در زمینههای مختلف مثل نقاشی، موسیقی، ورزش یا موضوعات دیگر مربیانی استخدام میکنند. بعضی از بهاییان علاقهمند به کار با کودکان مثل سایر هموطنانشان، دورههای مختلفی را مثل موسیقی کودکان گذرانده و توسط مهد کودکها استخدام شدهاند. بهاییها با زور یا کلک به یک مهد کودک وارد نشدهاند، بلکه مانند سایر همکاران و مربیان توسط مدیر مهد کودک پذیرفته شدهاند. موارد بسیاری هم بوده که مدیریت مهدکودک از همکاری با یک بهایی اجتناب کرده است. همکاری بهاییان با مهدکودکها با رضایت مدیریت مهدکودکها و کاملا قانونی و رسمی بوده است. جالب است بدانید که یکی از بهاییان بازداشت شده در آموزشگاه فنی و حرفهای دوره دیده و مدرک گرفته، سپس با معرفی همان آموزشگاه شروع به کار در محلی کرده است. یعنی از طرف یک موسسه دولتی به طور قانونی کار میکرده است.»
این فرد در ادامه اظهار میدارد که هیچ سند و مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مربی بهایی در زمان کار با کودکان از اعتقادات دینیش صحبت کرده است. این را باید در نظر بگیریم در صورت انجام چنین کاری، مطمئنا تاکنون فرد مزبور از مهدکودک اخراج شده بود. بهاییانی که در بیانیه و گزارش به آنها اشاره شده، افرادی هستند که در زمینههای کار با کودک دوره دیده و مهارت پیدا کردهاند و مانند همه مشاغل در زمینه تخصصیشان شروع به کار کردهاند. اتهام نفوذ در مهدکودکها مثل این است که بگوییم یک بهایی نجار اگر در یک کارگاه نجاری بزرگ شروع به کار کند، هدفش نفوذ و تبلیغ است. با این احتساب هیچ فرد بهایی نمیتواند در مکانی غیرشخصی مشغول به کار شود، زیرا متهم به نفوذ و تبلیغ خواهد شد. دستگیری بهاییان بهاین دلیل واهی فقط بهانهای برای بیشتر تحت فشار قرار دادن شهروندان بهایی در کشورشان است. به دلیل همکاری قانونی تعدادی از بهاییان با مهدکودکها بدون آنکه بهایی بودن آنها در حین کار مطرح شود، وزارت اطلاعات مجبور شده برای اثبات ادعایش ویدیو جعلی بسازد تا نشان دهد بهاییان قصد تبلیغ کودکان در مهد کودکهای کشور را داشتهاند و سربازان گمنام امام زمان این شبکه را کشف و متلاشی کردهاند»
فرد مطلع به دومین گروه مهدکودک اشاره شده در بیانیه و تلویزیون اشاره میکند. او میگوید که همه باورمندان به ادیان دوست دارند تا فرزندانشان را با اعتقادشان آشنا کنند. این رویهای مرسوم در همه ادیان دنیا است. حال، اگر فردی پس از آشنایی با اعتقاد پدر و مادرش نخواست آن دین را بپذیرد، آن فرد آزاد است تا مکتب فکری دیگری را برای زندگیش انتخاب کند: «والدین، خود را در برابر شناساندن اعتقاد دینیشان به فرزندان مسئول میدانند زیرا براین باور هستند با این کار، هدیه ارزشمندی (راه درست) را به فرزندشان میدهند.
بهاییان هم از این قاعده مستثنی نیستند و دوست دارند فرزندانشان را با دین بهایی آشنا کنند. مهدکودکهای بهایی هم براین اساس ایجاد شده. البته اسم مهدکودک را دولت ایران روی این کلاسها گذاشته و به این نام در بین بهاییان شناخته نمیشود. اینها، کلاسهای آموزههای دینی بهایی مخصوص کودکان بهایی هستند که با موسیقی، سرود و نقاشی به بچههای زیر سن دبستان تعلیم داده میشود. موضوعات اخلاقی که در بین همه ادیان مشترک است. مانند احترام به پدر و مادر، دروغ نگفتن، کمک به انسانهای دیگر، مهربانی با حیوانات و نزدن حرف زشت، دراین کلاسها با بازی به بچهها تعلیم داده میشود. این نکته قابل توجه است که تعلیم و تربیت کودکان برای والدین بهایی یک فریضه مذهبی به شمار میرود به همین دلیل برگزاری برنامهها یا تشکیل کلاسهایی برای کودکان بهایی پیشدبستانی در همهی جوامع بهایی دنیا مرسوم است و منوط به ایران نیست. حضور دراین برنامهها برای همه کودکان آزاد است و والدین مسیحی، مسلمان، خداناباور یا هر عقیده دیگری بدون ترس از تبلیغ شدن، کودکانشان را در این کلاسها شرکت میدهند. فقط در ایران این کلاسها تبلیغ آیین بهایی شمرده میشود و حضور کودکان غیربهایی در آن ممنوع است.»
نصب عکسها و تصاویر مذهبی بر دیوارها در بین بهاییان مثل سایر پیروان ادیان مرسوم است. هرچند بیش از چهل سال است که این تصاویر و کتب مذهبی توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی از منازل بهاییان برداشته و ضبط شده است. فردی که با ایرانوایر گفتوگو میکند، میگوید: «نشان دادن فیلمها و عکسهای کودکان بهایی در تلویزیون برای عموم، عملی غیراخلاقی بود زیرا این فیلمها و عکسها، یادگاریهای پدران و مادران از کلاسهای کودکانشان بوده که ماموران در حین بازرسی ازمنازل بهاییان، آنها را ضبط کردهاند.
جمهوری اسلامی از زمان تاسیس تاکنون سعی کرده تا ازطریق رسانههای مختلف مثل تلویزیون و مطبوعات، همچنین کتب درسی علیه جامعه بهایی نفرت پراکنی کند؛ بدون آنکه به بهاییان اجازه پاسخگویی بدهد. اما در حمله اخیر نوک پیکان وزارت اطلاعات، اینبار کودکان زیر سن دبستانی را هدف گرفته است. آنان حتی از اینکه والدین بهایی، کودکان خود را با آیین بهایی آشنا کنند هم دچار هراس شدهاند و میخواهند به هر روشی حتی با ساختن فیلم جعلی جلوی آن را بگیرند.