ویدیوی ساختگی علیه بهاییان؛ وزارت اطلاعات از کدام مهدکودک‌ها حرف می‌زند؟

کیان ثابتی: جامعه جهانی بهایی در آخرین بیانیه‌ای که صادر کرده از ترفند تکان دهنده وزارت اطلاعات و پخش ویدیوی ساختگی از مهدکودک و نفرت‌پراکنی علیه بهاییان در تلویزیون ایران سخن گفته است. درباره این فیلم ساختگی و ادعاهایی که نهادهای امنیتی مطرح کرده‌اند، چه می‌دانیم؟
***

جامعه جهانی بهایی در روز جمعه ۲۸مرداد۱۴۰۱، در بیانیه‌ای با عنوان «برملا شدن ترفند تبلیغاتی حیرت‌انگیز برای متهم ساختن بهاییان با ویدئوهای ساختگی و نفرت پراکنی» اعلام کرد که اخباری درباره‌ یک ترفند تبلیغاتی تکان‌دهنده و ظالمانه‌ جدید دریافت کرده که درآن برای متهم جلوه دادن بهاییان ایران، ویدئویی در یک مهدکودک صحنه‌سازی و فیلمبرداری شده است.

در این بیانیه ذکر شده است: «روز یکشنبه ۹مرداد۱۴۰۱، همان روزی که ماموران امنیتی به بهانه دستگیری مربیان پیش‌دبستانی مشغول یورش به خانه‌های بهاییان بودند، ماموران همچنین وارد مهد کودکی در یکی از شهرهای بزرگ ایران شدند، کتاب‌ها و جزوه‌های بهایی را میان معلمانی که هیچ کدام بهایی نبودند پخش کردند. سپس به کارمندان مهدکودک دستور دادند که در مقابل دوربین بگویند که این مواد آموزشی را بهاییان به مهدکودک آورده و میان مربیان توزیع کرده‌اند.»

۹مرداد۱۴۰۱، منازل ده‌ها شهروند بهایی در سراسر ایران مورد بازرسی ماموران وزارت اطلاعات قرار گرفت و تعدادی از بهاییان بازداشت شدند. از جمله بازداشت‌شدگان می‌توان به فریبا کمال‌آبادی، مهوش ثابت و عفیف نعیمی اشاره کرد. این سه‌تن از اعضای هیات مدیران سابق جامعه بهایی ایران هستند که پیش‌تر، هر کدام به مدت ده سال زندانی بودند.

یک روز پس‌از تفتیش منازل و دستگیری بهاییان، روابط عمومی وزارت اطلاعات در بیانیه‌ای از بازداشت شماری از شهروندان بهایی خبر داد. در این بیانیه دستگیری این افراد را «…ماموریت‌های تبلیغ گسترده‌ی آموزه‌های استعمار ساخته‌ بهاییت و نفوذ در محیط‌های آموزشی در سطوح مختلف و به‌طور خاص مهدکودک‌های سراسر کشور را محوّل کرده بود»

گزارش تلویزیونی از بازداشت بهاییان

در پی اطلاعیه وزارت اطلاعات، شبکه یک سیما گزارشی دو دقیقه‌ای از بازداشت بهاییان پخش می‌کند. در این فیلم، یکی از بازداشت‌شدگان درحال راه رفتن در پیاده‌رو و ورود به یک منزل نشان داده می‌شود. سپس تصاویری محو و غیرواضح از ورود یک خانواده با چند بچه به یک منزل و بازی‌ و سرودخوانی تعدادی کودک در اتاق‌هایی از منازل مختلف دیده می‌شود. آمنه سادات ذبیح پور که ازسوی کاربران شبکه‌های مجازی لقب بازجو‌خبرنگار گرفته، گزارش‌گر فیلم مزبور دراین ویدئو است و درباره مهدکودک‌های خانگی ثبت نشده و بدون مجوز بهاییان حرف می‌زند. او می‌گوید در بعضی از این مهد کودک‌ها تصاویری از رهبران و جملات آن‌ها بر دیوارها دیده می‌شود.

منظور از مهد کودک‌های بهایی چیست؟

یک شهروند بهایی مطلع درباره مهدکودک‌هایی که در گزارش تلویزیونی و بیانیه وزارت اطلاعات از آن‌ها سخن به میان آمده، می‌گوید: «در بیانیه وزارت اطلاعات و گزارش تلویزیون از دو شکل مهد کودک سخن گفته می‌شود. اول مهد کودک‌هایی هستند که در ایران فعال هستند و مراجعینش همه‌ مردم هستند. این مهد کودک‌ها در زمینه‌های مختلف مثل نقاشی، موسیقی، ورزش یا موضوعات دیگر مربیانی استخدام می‌کنند. بعضی از بهاییان علاقه‌مند به کار با کودکان مثل سایر هم‌وطنان‌شان، دوره‌های مختلفی را مثل موسیقی کودکان گذرانده و توسط مهد کودک‌ها استخدام شده‌اند. بهایی‌ها با زور یا کلک به یک مهد کودک وارد نشده‌اند، بلکه مانند سایر همکاران‌ و مربیان توسط مدیر مهد کودک پذیرفته شده‌اند. موارد بسیاری هم بوده که مدیریت مهدکودک از همکاری با یک بهایی اجتناب کرده است. همکاری بهاییان با مهدکودک‌ها با رضایت مدیریت مهد‌کودک‌ها و کاملا قانونی و رسمی بوده است. جالب است بدانید که یکی از بهاییان بازداشت شده در آموزشگاه فنی و حرفه‌ای دوره دیده و مدرک گرفته، سپس با معرفی همان آموزشگاه شروع به کار در محلی کرده است. یعنی از طرف یک موسسه دولتی به طور قانونی کار می‌کرده است.»

این فرد در ادامه اظهار می‌دارد که هیچ‌ سند و مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مربی بهایی در زمان کار با کودکان از اعتقادات دینیش صحبت کرده است. این را باید در نظر بگیریم در صورت انجام چنین کاری، مطمئنا تاکنون فرد مزبور از مهدکودک اخراج شده بود. بهاییانی که در بیانیه و گزارش به آن‌ها اشاره شده، افرادی هستند که در زمینه‌های کار با کودک دوره دیده و مهارت پیدا کرده‌اند و مانند همه‌ مشاغل در زمینه تخصصی‌شان شروع به کار کرده‌اند. اتهام نفوذ در مهدکودک‌ها مثل این‌ است که بگوییم یک بهایی نجار اگر در یک کارگاه نجاری بزرگ شروع به کار کند، هدفش نفوذ و تبلیغ است. با این احتساب هیچ فرد بهایی نمی‌تواند در مکانی غیرشخصی مشغول به کار شود، زیرا متهم به نفوذ و تبلیغ خواهد شد. دستگیری بهاییان به‌این دلیل واهی فقط بهانه‌ای برای بیشتر تحت فشار قرار دادن شهروندان بهایی در کشورشان است. به دلیل همکاری قانونی تعدادی از بهاییان با مهدکودک‌ها بدون آن‌که بهایی بودن آن‌ها در حین کار مطرح شود، وزارت اطلاعات مجبور شده برای اثبات ادعایش ویدیو جعلی بسازد تا نشان دهد بهاییان قصد تبلیغ کودکان در مهد کودک‌های کشور را داشته‌اند و سربازان گمنام امام زمان این شبکه را کشف و متلاشی کرده‌اند»

فرد مطلع به دومین گروه مهدکودک اشاره شده در بیانیه و تلویزیون اشاره می‌کند. او می‌گوید که همه‌ باورمندان به ادیان دوست دارند تا فرزندان‌شان را با اعتقادشان آشنا کنند. این رویه‌ای مرسوم در همه‌ ادیان دنیا است. حال، اگر فردی پس از آشنایی با اعتقاد پدر و مادرش نخواست آن دین را بپذیرد، آن فرد آزاد است تا مکتب فکری دیگری را برای زندگیش انتخاب کند: «والدین، خود را در برابر شناساندن اعتقاد دینی‌شان به فرزندان مسئول می‌دانند زیرا براین باور هستند با این کار، هدیه ارزشمندی (راه درست) را به فرزندشان می‌دهند.

بهاییان هم از این قاعده مستثنی نیستند و دوست دارند فرزندان‌شان را با دین بهایی آشنا کنند. مهدکودک‌های بهایی هم براین اساس ایجاد شده. البته اسم مهدکودک را دولت ایران روی این کلاس‌ها گذاشته و به این نام در بین بهاییان شناخته نمی‌شود. این‌ها، کلاس‌های آموزه‌های دینی بهایی مخصوص کودکان بهایی هستند که با موسیقی، سرود و نقاشی به بچه‌های زیر سن دبستان تعلیم داده می‌شود. موضوعات اخلاقی که در بین همه ادیان مشترک است. مانند احترام به پدر و مادر، دروغ نگفتن، کمک به انسان‌های دیگر، مهربانی با حیوانات و نزدن حرف زشت، دراین کلاس‌ها با بازی به بچه‌ها تعلیم داده می‌شود. این نکته قابل‌ توجه است که تعلیم و تربیت کودکان برای والدین بهایی یک فریضه مذهبی به شمار می‌رود به همین دلیل برگزاری برنامه‌ها یا تشکیل کلاس‌هایی برای کودکان بهایی پیش‌دبستانی در همه‌ی جوامع بهایی دنیا مرسوم است و منوط به ایران نیست. حضور دراین برنامه‌ها برای همه‌ کودکان آزاد است و والدین مسیحی، مسلمان، خداناباور یا هر عقیده دیگری بدون ترس از تبلیغ شدن، کودکان‌شان را در این کلاس‌ها شرکت می‌دهند. فقط در ایران این کلاس‌ها تبلیغ آیین بهایی شمرده می‌شود و حضور کودکان غیربهایی در آن ممنوع است.»

نصب عکس‌ها و تصاویر مذهبی بر دیوارها در بین بهاییان مثل سایر پیروان ادیان مرسوم است. هرچند بیش از چهل سال است که این تصاویر و کتب مذهبی توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی از منازل بهاییان برداشته و ضبط شده است. فردی که با ایران‌وایر گفت‌وگو می‌کند، می‌گوید: «نشان دادن فیلم‌ها و عکس‌های کودکان بهایی در تلویزیون برای عموم، عملی غیراخلاقی بود زیرا این فیلم‌ها و عکس‌ها، یادگاری‌های پدران و مادران از کلاس‌های کودکان‌شان بوده که ماموران در حین بازرسی ازمنازل بهاییان، آن‌ها را ضبط کرده‌اند.

جمهوری اسلامی از زمان تاسیس تاکنون سعی کرده تا ازطریق رسانه‌های مختلف مثل تلویزیون و مطبوعات، هم‌چنین کتب درسی علیه جامعه بهایی نفرت پراکنی کند؛ بدون آن‌که به بهاییان اجازه پاسخ‌گویی بدهد. اما در حمله اخیر نوک  پیکان وزارت اطلاعات، این‌بار کودکان زیر سن دبستانی را هدف گرفته است. آنان حتی از این‌که والدین بهایی، کودکان‌ خود را با آیین بهایی آشنا کنند هم دچار هراس شده‌اند و می‌خواهند به هر روشی حتی با ساختن فیلم جعلی جلوی آن را بگیرند.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

کارگاه پوسترسازی در شیراز با هدف نفرت‌پراکنی علیه بهاییان

در پی اوج‌گیری آزار و فشار بر پیروان آیین بهایی در چند ماه گذشته در ایران که شامل صدور احکام حبس، بازداشت موقت، آغاز محکومیت، اخراج از محل کار، پلمب محل کسب، مصادره و فروش زمین‌های روستاییان بهایی و ممانعت از تحصیلات دانشگاهی بود، حکومت ایران با استفاده از امکانات رسانه‌ای و عمومی دشمنی و نفرت علیه شهروندان بهایی را هم افزایش داده است.

اخبار

تابوهای حکومت‌ساخته؛ فرقه ضاله، تبعیض مذهبی و آنچه بر سر بهاییان آمد

«فرقه ضاله»؛ حتما شما هم شنیده‌اید، عنوانی که توسط حکومت جمهوری اسلامی برای اعمال تبعیض و تحدید علیه قشر گسترده‌ای از جامعه ایران که بهایی مذهب هستند به کار می‌رود تا آن‌ها از حقوق ابتدایی خود هم محروم شوند؛ از لحظه تولد، تا حتی پس از مرگ. این عنوان حتی در احکام قضایی هم درج می‌شود و بهاییان برای مذهب خود به زندان می‌افتند. نه فقط زندان و حبس، بلکه آن‌ها از تحصیل در دانشگاه و گاه دبیرستان محروم‌اند، کسب و کارهای‌شان مدام تعطیل می‌شود، از استخدام آن‌ها در شرکت‌های خصوصی هم جلوگیری می‌شود، حتی پیکرهای‌شان هم بعد از مرگ حق دفن در آرام‌گاه‌های عمومی ندارد. اگرچه جمهوری اسلامی با روی کار آمدنش هم اعمال محدودیت کرد و هم شماری از آن‌ها را به دار آویخت، اما دگراندیش‌کشی و حذف دگراندیشان خصوصا بهاییان سابقه‌ای بیشتر از جمهوری اسلامی دارد.

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021