بیانیه زندانیان پیشین و خانواده زندانیان مسیحی فارسی‌زبان در روز جهانی آموزش

شماری از زندانیان پیشین مسیحی و اعضای خانواده زندانیان مسیحی فارسی‌زبان امروز چهارم بهمن ۱۴۰۰ و در روز جهانی آموزش در اعتراض به نقض حق تحصیل مسیحیان فارسی‌زبان در مدارس و دانشگاه‌ها بیانیه‌ای اعتراضی صادر کرده‌اند.

در بخشی از این بیانیه که به همت راه‌اندازان کارزار «کلیسا حق مسیحیان است (کحما)»نوشته و نسخه‌ای از آن در اختیار ایران‌وایر قرار گرفته آمده است: ««مسیحیان فارسی‌زبان در ایران اقلیت دینی غیررسمی محسوب می‌شوند که با وجود حق‌کُشی‌ها و فشارهای همه‌جانبه و بی‌وقفه به عنوان بزرگترین اقلیت دینی (در میان اقلیت‌های دینی رسمی و غیررسمی) در ایران کماکان به زیست در بحر جفا و ظلم ادامه می‌دهند.»

امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به محدودیت‌ها، محرومیت‌ها و تبعیض‌هایی که ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی مسیحیان فارسی‌زبان را تحت تاثیر قرار داده است نوشته‌اند از نقض حق تحصیل به عنوان« تنها یکی از حقوق نقض‌شده‌ی مسیحیان» نام برده‌اند که به باور آن‌ها «تاکنون کمتر از آن خبر یا سخنی به میان آمده است» و این حق را اثرگذار« در کمیت و کیفیت حیات افراد» توصیف کرده‌اند.

در بخشی از این بیانیه با اشاره به آسیب‌های جدی ناشی از محرومیت مسیحیان فارسی‌زبان و گاه خانواده و کودکانشان از حق تحصیل آمده است: «۲۴ ژانویه، روز جهانی آموزش، بهانه‌ای است برای یادآوری این واقعیت که در قرن ۲۱ هنوز بسیاری صرفا به دلیل مسیحی بودن در ایران از حق تحصیل بی‌بهره‌اند؛ اقلیتی که در گذشته در ایران نقش بسیار برجسته‌ای در ارتقا سطح آموزش و فرهنگ و ساخت مدرسه ایفا کرده‌اند.»

آن‌ها در ادامه با ارجاع  به ماده ۲۶ اعلامیه جهانی حقوق بشر، ماده ۱۳ میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، اصل ۱ و ۴ کنوانسیون مبارزه با تبعیض علیه آموزش و حتی اصل ۳۰ و بند ۱ اصل ۴۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی نوشته‌اند: « این‌ها همه حق تحصیل و آموزش را برای «همگان» به رسمیت شناخته و به آن پرداخته‌اند. اما شوربختانه جمهوری اسلامی ایران برخلاف تعهدات بین‌المللی و قانون اساسی خود، ما مسیحیان فارسی‌زبان و فرزندانمان را از مدرسه و دانشگاه اخراج می‌کند و دست‌هایمان را از یک سند مکتوب که گواه محرومیتمان باشد تهی می‌کند. لیک صندلی‌های خالی کلاس‌های درس و جوهر خودکارهایی که به انتها نرسیدند بر این واقعیت شهادت می‌دهند که ما را در میانه‌ی تحصیل با چوب انتقام از ساحت علم و علم‌آموزی بیرون می‌رانند.»

امضا کنندگان این بیانیه می‌گویند با نقض حق تحصیل «آرزوهایی که در دل و ذهن خود می‌پروراندند  و نقشه‌هایی که برای شغل و آتیه خود داشتیم همچو ابر وهمِ بالای سر ناپدید شده» و آن‌ها«از خواب و خیالِ برخورداری از یک زندگی عادی بیدار» می‌شوند.

در بخشی از این بیانیه به حذف مسیحیان فارسی‌زبان از حیات اجتماعی ایران اشاره شده و آمده است: «ما و فرزندانمان را از مدرسه و دانشگاه چنان به کنج کور جامعه پرتاب و حبس می‌کنند که دیگر در جامعه قابل رویت نباشیم؛ آن جا که حتی کسی را نبینیم که به او بگوییم چه بر سرمان آورده‌اند.»

این بیانیه در پایان تاکید کرده است که با محرومیت شهروندان مسیحی از حق تحصیل «جامعه از توانمندی جوانان و پیشرفت و ترقی محروم می‌شود؛ چرا که حکومتی بر مسند قدرت است که دشمن علم، حکمت، فکر آزاد و قلم و کتاب است. »

آن‌ها همچنین خواهان آن شده‌اند که جامعه نسبت به نقض نقض حق تحصیل بی‌تفاوت نباشد: «این رفتار جامعه را محروم از پتانسیل پرورش متخصصان و زبدگان، ناتوان و مستاصل از رفع نیازهای ابتدایی، گرفتار وابستگی‌های فلج‌کننده و محکوم به هبوط و سقوط زودهنگام می‌کند و دود آن به چشم نه فقط مسیحیان بلکه همه آحاد مردم می‌رود. ما همه در تحمل تبعیض‌ علیه یکدیگر شریک اما بی‌خبریم!»

امضا کنندگان این کارزار از شهروندان ایران خواسته‌اند « فارغ از مرزبندی‌های ایدئولوژیک و منافع شخصی و گروهی، به حکم انسانیت و عدالت، برای رهایی از شر، و آینده‌سازی برای نه تنها مسیحیان بلکه هر فردی با هر اندیشه‌ای چه از نسل کنونی و چه از نسل‌های آینده» در قبال محرومیت مسیحیان فارسی‌زبان از حق تحصیل خاموش نمانند.

کمپین کحما  فعالیت خود را از سال ۱۳۹۷ به همت جمعی از مسیحیان و فعالان مدنی آغاز کرده است. مضمون و محتوای اصلی این کمپین، لزوم توقف خشونت علیه مسیحیان است و آن را از طریق طرح یکی از مشکلات عمده مسیحیان یعنی محرومیت از کلیسا و امنیت به پیش می‌برد.

امضاکنندگان این بیانیه:

امین افشارنادری، میلاد ایقانی، منیژه باقری، گیلدا بردبار، مصطفی بردبار، دنیا جاویده، شاپور جوزی، پیام خرامان، سام خسروی، فریبا دلیر، پرستو ظریفتاش، محسن علی آبادی راوری، فرشید فتحی، صحاب فضلی (مادر ناصر نورد گل تپه)، کاویان فلاح محمدی، مریم فلاحی، شورش (سروش) محمدی، ماری محمدی، علی (پارسا) مصطفایی، رضا (داوود) نجات ثابت

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

انتشارمقاله‌های نخبه‌ای که در ایران حق تحصیل نداشت در معتبرترین مجلات علمی دنیا

یک سال و چند ماه پیش که پای صحبت «پدرام روشن»، فیزیک‌دان جوان ایرانی و پژوهش‌گر واحد هوش مصنوعی کوانتوم در «گوگل» نشستیم، گفت: «پردازش‌گرهای کوانتوم هنوز در مرحله جنینی هستند. راستش را بخواهید، کاری را که اکنون با آن‌ها می‌کنیم، با کامپیوترهای کلاسیک هم می‌شود انجام داد. اما حالا قدم‌های بزرگی به سوی فراتر رفتن برداشته‌ایم.»

حالا در روزهای اخیر، دو مقاله تازه از او منتشر شده است که نشان می‌دهند پردازش‌گرهای کوانتومی اکنون فراتر از کامپیوترهای معمولی کار می‌کنند.

پدرام روشن یک نخبه ایرانی است که در کشورش حق رفتن به دانشگاه را نداشته است. زندگی پر فراز و نشیب او اما یک قصه واقعی و تاثیرگذار است؛ زندگی جوانی که به خاطر اعتقاداتش، از حق تحصیل محروم می‌شود، انواع تبعیض را تجربه می‌کند اما ناامید نمی‌شود و هرگز از تلاش دست نمی‌کشد.

«ایران‌وایر» با او به بهانه انتشار دو مقاله مهم علمی که در روزهای نهم و یازدهم آذر ۱۴۰۰ در دو نشریه معتبر «ساینس» و «نیچر» منتشر شد، گفت‌وگو کرده‌ است.

اخبار

دولت خاتمی و فریب جامعه جهانی درباره حق تحصیل بهاییان

ممنوعیت بهاییان از تحصیل در دانشگاه‌های ایران، سابقه‌ای به قدمت نظام جمهوری اسلامی دارد. با این حال، این ممنوعیت را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد: قبل و بعد از سال ۱۳۸۳.

تا پیش از آن، بهاییان نمی‌توانستند در جلسه کنکور شرکت کنند. اما دولت «محمد خاتمی» راهی جدید را انتخاب کرد تا فشار را بر حکومت اسلامی کاهش دهد.

در بخشی از اسناد گزارشی که پیش رو دارید،‌ نامه مشاور محمد خاتمی خطاب به او آمده است که می‌نویسد بهاییان در جامعه بین‌الملل به سخنان خاتمی درباره جامعه مدنی و حقوق غیرمسلمانان اشاره و استناد می‌کنند.

راه‌حل دولت وقت؟ اجازه شرکت در کنکور، اما راه‌ ندادن به دانشگاه با بهانه «نقص در پرونده!»

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021