همین رویکرد امنیتی در سال ۱۳۷۷ منجر به بازداشت ۱۳ یهودی در شیراز به اتهام «جاسوسی» برای اسرائیل شد که در آن زمان واکنشهای تند جهانی را برانگیخت و پس از برگزاری دادگاه و صدور احکام زندان، به تدریج از زندان آزاد شدند.
همه این افراد بازداشت شده مدتی بعد از ایران رفتند و در اسرائیل و امریکا اقامت گزیدند اما خانوادههای آنها در ایران هنوز تحت فشار هستند. به همین دلیل هیچیک از این افراد در دو دهه اخیر با رسانهها درباره بازجوییها و شکنجههایی که در زندان تجربه کرده، صحبت نکردهاند.
سپاه پاسداران هم در مقالهای که پاییز سال ۱۳۸۹ در فصلنامه «آفاق امنیت» منتشر کرد، به خوبی پرده از این بیاعتمادی عمیق مقامهای جمهوری اسلامی به یهودیان ساکن ایران برداشت و به طور تلویحی آنها را طعمه خوبی برای سرویسهای جاسوسی اسرائیلی معرفی کرد.
در این مقاله آمده بود: «یکی از پایههای توانمندی شبکههای اطلاعاتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی، ارتباط و همکاری با اقلیتهای قومی مذهبی در کشورهای مختلف است. اصولا اقلیتها از جایگاهی بالا در ایدئولوژی صهیونیسم و فلسفه عملی آن برخوردارند و پراکندگی اقلیتها در سرزمینهای گوناگون نیز بستری مناسب و عاملی تاثیرگذار در این زمینه بوده است.»
این مقاله ادعا کرده بود: «صهیونیسم در پوشش دفاع از اقلیتها، درصدد است تاسیس اسرائیل را به عنوان کشوری براساس نژاد و مذهب و تلاش برای ایجاد کشورهای مشابه کوچک با بهرهبرداری از موضوع اقلیتهای قومی مذهبی توجیه کند.»
از سپاه پاسداران همچنین به عنوان بانی و حامی گروهی از نهادها و تشکلهای ضدیهود و ضد اسرائیل در ایران نام برده میشود. اما این نهاد نظامی رد پایی واضح در این زمینه از خود برجا نگذاشته است و ترجیح میدهد این نفرت پراکنی را به طور غیرمستقیم دنبال نکند.
سایت محافظهکار «مشرقنیوز» از جمله سایتهای پوششی سپاه پاسداران است که سال ۱۳۹۰ به نقل از یک مقام امنیتی ادعا کرده بود: «سازمان جاسوسی موساد در اسرائیل تلاش بیهودهای در تماس با برخی یهودیان ایران داشته است تا آنها را به همراه تعدادی از یهودیان دیگر در کشورهای عربی به سرزمینهای اشغالی انتقال دهد.»
در کنار سپاه پاسداران، گروه دیگری از سازمانهای اسلامی، تبلیغاتی و سیاسی پشت پرده یهودی ستیزی سازمان یافته در ایران قرار دارند و مطالب بسیاری در سایتهای تقریبا بینام و نشان خود در این زمینه منتشر میکنند.
فعالیت آزادانه دهها سایت علیه یهودیان و اسرائیل در ایران که طی سالهای اخیر فعالیت برخی از آنها متوقف شده است یا با شکل و شمایل و نام دیگری فعالیت خود را ادامه میدهند، از جمله مصادیق چنین سیاست پنهان و زیرپوستی جمهوری اسلامی علیه یهودیان است.
«اندیشکده مطالعات یهود» یکی از همین سایتها محسوب میشود که به طور آزادانه در ایران مشغول تولید محتوای ضد یهود است.
این سایت با انتشار دهها مقاله، تلاش کرده است نشان دهد دین یهود رابطه مستقیمی با «فراماسونرها»، «شیطانپرستها» و «بهاییان» دارد.
بخش مهمی از این سایت مربوط به انتشارات مقالاتی با عنوان «فتنههای یهود» است که بسیاری از وقایع تاریخی در اسلام و ایران را مرتبط با یهودیها دانسته و آنها را متهم به دست داشتن در این وقایع کرده است.
دامنه این نفرتپراکنیها از سوی این سایت تا جایی پیش رفته که مقالهای با عنوان «نقش عقلانیت غربی یهودی در شهادت سردار سلیمانی» منتشر کرده و کشته شدن این فرمانده سپاه «قدس» را به نوعی به یهودیان مرتبط کرده است.
در این سایت همچنین چندین مقاله درباره یهودیان مخفی و «مسلمانان صهیونیست» منتشر شده است. سالها است این دو موضوع وارد ادبیات سیاسی گروهی از مقامهای جمهوری اسلامی و به ابزاری برای حذف رقبا، مخالفان و گروهی از فعالان مدنی و سیاسی تبدیل شده است.
«آنوسی» یا «آنوسیم»، (یهود مخفی) به معنی «مجبور شدگان» است که در شرع یهودی (هلاخا)، کلمهای حقوقی است برای اطلاق یهودیانی که مجبور به ترک غیر اختیاری آیین یهودیت شدهاند ولی همه تلاش خود را میکنند تا در شرایط اجبار به آیین یهودی خود پایبند باشند.
در واقع، آنوسی نامی است برای اشاره به سرکوب. آنوسیها کسانی هستند که به خاطر سرکوب یهودستیزان در ایران، وادار به گرویدن به اسلام میشوند. در واقع، تحت همان شرایطی که اسلام تقیه را مجاز میشمارد، یهودیان باید بین گرویدن به اسلام یا نابودی انتخاب میکردند.
سال ۱۳۸۹ مقالهای در مجله «پژوهشهای تاریخی دانشگاه سیستان و بلوچستان» منتشر شد که موضوع آن، تغییر دین اجباری یهودیان یا همان آنوسیها در ایران بود.
این مقاله با حمله به یهودیان در صدر اسلام و اشاره به اختلافات تاریخی این دو دین نوشته بود: «جنگافروزی و تفرقهافکنی، توطئهچینی و فتنهانگیزی، شبهپراکنی و نفاق از مهمترین اقدامات سیاسی و فرهنگی یهود در زمان پیامبر بود.»
این مقاله ادامه داده بود که در صدر اسلام نیز گروهی از یهودیان به ظاهر مسلمان شده بودند و با نفوذ در جامعه مسلمانان، قصد داشتند به عنوان مشاور، بر حاکمان سیاسی اعمال قدرت کنند و با تامین مطالب مورد نظر قصهگویان، بر افکار عمومی و حکومت اسلامی تاثیرگذار باشند.
در دوره ۴۰ ساله حکومت روحانیون شیعه در ایران نیز موارد قابل توجهی دیده میشود که گروهی از سیاستمداران از سوی مخالفان یا نزدیکان خود یهود مخفی معرفی شدهاند. محمود احمدینژاد، رییس دولتهای نهم و دهم یکی از جنجالیترین این چهرهها است که با چنین عنوانی مورد خطاب قرار گرفته است.
زمزمه یهود مخفی بودن احمدینژاد از سال ۱۳۸۸، پس از علنی شدن اختلافهایش با آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در برخی محافل سیاسی و رسانههای محافظهکار آغاز شد و چند سال بعد «عبدالرضا داوری»، یکی از مشاوران سابق او به صراحت نوشت که احمدینژاد یهود مخفی است.
«مهدی خزعلی»، فرزند شیخ «ابوالقاسم خزعلی»، از روحانیون تندرو شیعه اخیرا مدعی شده بود که علت مخالفت آیتالله علی خامنهای با واردات واکسن از امریکا و بریتانیا، به خاطر توصیه پزشکان یهود مخفی و کار صهیونیستها بوده است.
خزعلی همچنین ادعا کرده بود احمدینژاد هم یهود مخفی بوده که ماموریت آنها، ویران کردن ایران و جهان است.
او همچنین خانواده «علی لاریجانی» را یهود مخفی دانسته و ادعا کرده بود: «ویروس کرونا را یهودیان تولید کردهاند تا واکسنهای ساخت خود را بتوانند در سراسر جهان به فروش برسانند.»
لاریجانیها که خانوادهای قدرتمند در جمهوری اسلامی بودند، به تازگی مورد غضب آیتالله علی خامنهای قرار گرفته و به طور رسمی از مهمترین نهادهای قدرت کنار گذاشته شدهاند.
از عبدالله شهبازی، تاریخپژوه که گفته میشود عضو سابق وزارت اطلاعات بوده است، به عنوان یکی از کسانی در ایران نام برده میشود که سهم بسیاری در گسترش یهودی ستیزی در ایران داشته است.
بسیاری از آثار شهبازی با حمایت نهادهای وابسته به حاکمیت منتشر شدهاند و ارجاع اغلب مقالاتی که علیه یهودیان و اسرائیل در مجلات جمهوری اسلامی منتشر میشود، به آثار او است که در ۴۰ سال اخیر انتشار یافتهاند.
شهبازی یکی از نخستین افرادی است که موضوع یهود مخفی بودن «محمود خاوری»، از مدیران بانکی دولت محمود احمدینژاد را مطرح کرده بود.
خاوری، مدیرعامل پیشین «بانک ملی ایران» که به «اختلاس» متهم شد، توانست از ایران متواری و در کانادا ساکن شود.
گفته شده که خاوری حامیان بسیار قدرتمندی در بیت آیتالله خامنهای داشته که توانسته بود به راحتی از ایران متواری شود. اما شهبازی ادعا کرده بود که نام خاوری (مشرقی) شکل ایرانی شده نام «میزراحی» (مشرقی) است که نام فامیلی شناخته شده یهودیان در ایران است و فرضیه یهود مخفی بودن خاوری بسیار جدی است.
نزد مقامهای جمهوری اسلامی و رسانههای آنها، خراسان مهد یهودیان مخفی در ایران است که به آنها «جدیدالاسلام» هم گفته میشود.
«محمدرضا فاکر»، عضو فقید مجلس خبرگان رهبری از مشهد، از جمله روحانیونی بود که سال ۱۳۸۷ درباره یهودیان مخفی در این شهر یک سخنرانی داشت.
فاکر در این سخنرانی گفته بود که یهودیان تازه مسلمان شده در محلهای به نام «جدیدیها» در مشهد ساکن بودهاند که به تدریج در سراسر ایران پراکنده شدند.