بازداشت یک عضو «مکتب قرآن» در مهاباد

حسین حسن‌خانی، معلم بازنشسته و عضو مکتب قرآن در شهرستان مهاباد بازداشت و جهت اجرای حکم به زندان منتقل شد.

شورای مدیریت مکتب قرآن این خبر را اعلام و گفته است که آقای خانجانی به «اتهام واهی و تکرای تبلیغ علیه نظام» به ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

این شورا گفته دادگاه حسین حسن‌خانی با وجود حضور وی در دادگستری به صورت غیابی برگزار شده است و دادگاه تجدیدنظر نیز بدون دعوت از متهم و وکیل وی، حکم مزبور را عینا تایید کرده است.

حسین حسن‌خانی ۶۲ ساله که به مدت ۳۰ سال دبیر و در آموزش و پرورش مهاباد تدریس کرده است روز چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۹ توسط نیروهای اداره اطلاعات مهاباد بازداشت و پس از مدتی با قید وثیقه آزاد شد.

شورای مدیریت مکتب قرآن با اشاره به وضعیت سلامتی حسین خانجانی و نیز شیوع گسترده کرونا در زندان‌های ایران گفته که مسئولیت سلامتی وی که در اثر تعویض دو دریچه قلب، تحت نظر مستمر پزشک متخصص قرار دارد، بر عهده مقامات جمهوری اسلامی است.

مکتب قرآن ابتدا مدارس دینی اهل سنت بود که توسط احمد مفتی زاده در برخی شهرهای کردستان تاسیس شد. این مدارس سپس به یک جریان مذهبی در مناطق اهل سنت غرب ایران تبدیل شدند.

احمد مفتی زاده، بنیانگذار این مکتب از پیروزی انقلاب سال ۱۳۵۷ استقبال کرد، با این حال وی در سال ۱۳۶۱ بازداشت و به مدت ۱۰ سال زندانی شد. احمد مفتی‌زاده سه ماه پس از آزادی از زندان در سال ۱۳۷۱ درگذشت.

 

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

عزالدین حسینی؛ روحانی اهل سنت که خمینی آرامش کردستان را از او خواست

«شیخ عزالدین حسینی»، از اصلی‌ترین نام‌ها در تاریخ مذاکرات پر فرازونشیب کردها با دولت انقلابی برای تحقق خواست خودمختاری در کردستان ایران بعد از انقلاب بهمن١٣۵٧ است.
«ایران‌وایر» در این گزارش که بخش دوم و پایانی است، فعالیت‌های این روحانی اهل سنت را در دوران پس از انقلاب ١٣۵٧ بررسی کرده است. در این گزارش، با برخی از چهرهای سیاسی و همچنین اعضای خانواده شیخ عزالدین حسینی گفت‌وگوی اختصاصی داشتیم و به عمده‌ترین فعالیت‌های وی، از جمله تلاش برای تشکیل هیئت نمایندگی خلق کرد، مذاکره با هیئت ویژه دولت، دفاع از دستاوردهای انقلاب ایران و نظر وی در مورد ماهیت جمهوری اسلامی پرداخته‌ایم.

اخبار

بازخوانی قتل سیاسی ماموستا ربیعی؛ جسد خونین و «مرگ طبیعی»

«محمد ربیعی» یکی از روحانیون سنی بود که در دوران قتل‌های زنجیره‌ای در اواسط دهه ۱۳۷۰ شمسی کشته شد. پرونده او از نگاه همسر و خانواده‌اش همچنان باز است و آنان کماکان خواستار مشخص‌شدن چگونگی قتل و محاکمه قاتلان او هستند.
«ایران‌وایر»، در یک گفت‌وگوی اختصاصی با خانواده ماموستا محمد ربیعی و همچنین برخی از یاران و نزدیکانش به زندگی و چگونگی قتل این روحانی اهل سنت در دوران قتل‌های زنجیره‌ایِ اواسط دهه هفتاد شمسی پرداخته است.

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021