مهندسی انتخابات بوکس توسط مولوی عبدالحمید

پیام یونسی‌پور- «مولوی عبدالحمید» امام‌ جمعه مسجد مکی و مدیر حوزه علمیه دارالعلوم اهل سنت زاهدان، ۸دی‌۱۳۹۶ در پیامی رسمی، انتخاب «حسین ثوری» به ریاست فدراسیون بوکس را تبریک گفت. او در این پیام، حسین ثوری را «جوانی از اهل سنت» خواند که با انتخاب او به عنوان رییس فدراسیون بوکس ایران، جامعه اهل سنت را متوجه «برابری ادیان» در جمهوری اسلامی، با در نظر گرفتن «فعالیت صادقانه و سالم و حرکت در مسیر قانون جمهوری اسلامی» دعوت کرده است. ایران‌وایر به اطلاعاتی دست یافته است که حسین ثوری، مدیرکل ورزش و جوانان وقت استان سیستان‌ و بلوچستان، سال ۱۳۹۶ پس از تماس مستقیم مولوی عبدالحمید با «حسن روحانی» رییس‌جمهور وقت و سپس دستور مستقیم حسن روحانی به «مسعود سلطانی‌فر» وزیر ورزش و جوانان پیشین جمهوری اسلامی، در انتخاباتی مهندسی شده و سفارشی به عنوان رییس فدراسیون بوکس انتخاب شده بود.
***

۶مهر۱۴۰۰، خبرگزاری ایسنا از نام‌نویسی «روح‌الله حسینی»، ملی‌پوش سابق و نایب‌رییس پیشین فدراسیون بوکس و حسین ثوری رییس کنونی، برای انتخابات آتی فدراسیون بوکس ایران خبر داد.

ایسنا نوشته بود که در دور گذشته انتخاب نیز حسین ثوری و روح‌الله حسینی از اصلی‌ترین افراد برای در اختیار گرفتن سکان هدایت فدراسیون بوکس بودند که در نهایت آقای ثوری به عنوان رییس فدراسیون بوکس انتخاب شد.

در دوره پیشین و انتخاباتی که دی‌ ۱۳۹۶ برگزار شده بود، حسین ثوری با کسب ۲۳ رای در مقابل ۱۵ رای روح‌الله حسینی به پیروزی رسید و به عنوان رییس فدراسیون بوکس ایران برای مدت چهار سال انتخاب شد.

با این وجود، نه از حیث اعتقادات دینی یا مذهبی‌ خود، بلکه از نظر مدیریتی و تصمیمات بحران‌سازی که برای فدراسیون بوکس گرفت، خودش و بوکس ایران را زیر منگنه قرار داد.

حسین نوری- رییس فدراسیون بوکس

او پیش از انتخابات فدراسیون بوکس وعده داده بود که در صورت رسیدن به کرسی ریاست، بوکس را برای زنان آزاد خواهد کرد. آقای ثوری، آن‌چه را طی ۴۰ سال اخیر غیرممکن شده بود، به عنوان یکی از مهم‌‌ترین اهداف خود دانست. اما آبان ۱۳۹۷ در واکنش به «خواسته فدراسیون‌ جهانی بوکس مبنی بر برابری جنسیتی بین مردان و زنان» گفت: «در سال‌های بعد فعالیت بخش زنان همه کشورهایی که عضو آیبا (فدراسیون بین‌المللی بوکس) هستند، الزامی خواهد شد. اما ما هم باید ابتدا قوانین و مقررات اسلامی کشورمان را در نظر بگیریم و بعد از آن، با حفظ تمام شئونات اسلامی در چارچوب الزامات اسلامی کار را پیش ببریم.»

حسین ثوری ۲۸ مهر سال جاری نیز ادعا کرد ۹۵ درصد از وعده‌های انتخاباتی‌ خود را محقق کرده و البته سعی می‌کند موضوع بوکس زنان را هم پیگیری کند.

وقفه‌ای که حسین ثوری به صورت عامدانه به راه‌اندازی بوکس زنان می‌اندازد، در حالی است که از ۲۴بهمن۱۳۹۷ فدراسیون بین‌المللی بوکس به صورت رسمی اجازه مبارزه ورزشکاران زن مسلمان با حجاب اسلامی را صادر کرد. ایران جزو معدود کشورهایی است که هم‌چنان علاقه‌ای به راه‌اندازی بوکس زنان ندارد.

در راستای درصدسازی‌ها، «سالار غلامی»، کاپیتان سابق تیم ملی بوکس ایران که در حال حاضر به عنوان لژیونر با باشگاه کانادایی «لایو کو» قرارداد بسته است، می‌گوید: «۹۹درصد از مشکلات بوکس ایران مالی است» و البته گفته که این شرایط فقط با مدیریت صحیح و قوی حل می‌شود.

بخشی از بحرانی که برای فدراسیون بوکس به وجود آمد، به اعلام پناهندگی «مبین کهرازه» به کشور اتریش برمی‌گشت. مبین کهرازه یکی از بوکسورهای تیم ملی ایران بود که در بدو حضور در کشور اتریش، به این کشور اعلام پناهندگی کرد.

او در گفت‌وگوی اختصاصی با ایران‌وایر ادعا کرده بود که مدیران فدراسیون بوکس ایران به او هشدار داده بودند که «حق مبارزه با حریف اسراییلی‌» خود را در رقابت‌های جهانی مجارستان ندارد. مبین کهرازه گفته بود: «وقتی به آن‌ها گفتم که من یک عمر زحمت نکشیدم که بروم و خودم را به مصدومیت بزنم، آقایان عصبانی شدند و گفتند غلط می‌کنی. کاری می‌کنیم راه فدراسیون و باشگاه که هیچ، راه خانه‌ات را هم پیدا نکنی. بعد توهین کردند. مثل همیشه به مذهبم و قومیتم.»

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در پیام تبریک خود برای آغاز ریاست حسین ثوری نوشته بود: «مدیران نظام مطمئن باشند اگر به نخبگان و شایستگان جامعه اهل‌سنت میدان داده شود، بیشتر از دیگران کار خواهند کرد.» با این وجود مبین کهرازه در گفت‌وگو با ایران‌وایر خودش را از قوم بلوچ و از اهل تسنن معرفی کرد و مدعی شد در اردوهای تیم ملی از زمان جوانان تا بزرگسالان بارها به مذهب و «تسنن او» از سوی مدیران فدراسیون توهین شده بود.

هم زمان با اعلام پناهندگی مبین کهرازه در اتریش، «عیسی گل‌محمدی» ​سرپرست سابق تیم ملی بوکس ضمن تایید این موضوع که مبین کهرازه به عنوان یکی از اقلیت‌های سنی‌مذهب بلوچ، در دوران ریاست «احمد ناطق نوری» بر فدراسیون بوکس بارها شاهد بدرفتاری‌هایی بوده است، تاکید کرد که این بدرفتاری‌ها در زمان روی کار آمدن حسین ثوری که خودش از مدیران اهل تسنن بود، روی ورزشکاران بلوچ و اهل تسنن افزایش یافت.

«احسان سپهوندی»، ملی‌پوش دیگر ایرانی که در شهر «اشتوتگارت» آلمان زندگی می‌کند نیز گفته بود که خود چندین بار شاهد بوده در اردوهای تیم ملی، مبین کهرازه را مجبور کردند با یکی از بوکسورهایی که در وزنی بالاتر قرار داشت مبارزه کند: «یک بار ضربه محکمی به سر مبین خود و او از هوش رفت.»

دیگر بحران حسین ثوری، پناهنده شدن «صدف خادم» نخستین دختر بوکسور ایرانی پس از انقلاب به کشور فرانسه بود.

فروردین ۱۳۹۷ صدف خادم با هزینه شخصی خود به فرانسه رفت و مقابل «آن شووان» فرانسوی قرار گرفت و در سه راند به پیروزی رسید. او گفته بود بلافاصله پس از این رقابت به ایران باز خواهد گشت. با این وجود حسین ثوری رییس فدراسیون بوکس ایران در بیانیه‌ای رسمی نوشت: «با عنایت به اینکه فدراسیون بوکس جمهوری اسلامی ایران در حوزه بانوان هیچ‌گونه فعالیتی ندارد، لذا برگزاری مسابقات و تمرینات این رشته ورزشی در هر مکانی مربوط به این فدراسیون نیست و مسئولیت آن با برگزارکنندگان و یا شخص شرکت‌کننده خواهد بود.»

پس از این بیانیه و آن‌چه خانم خادم، «پیام‌های تهدیدآمیز از ایران» می‌خواند، بوکسور زن ایرانی به کشورش برنگشت.

حسین ثوری قرار بود لااقل براساس بیانیه‌ای که مولوی عبدالحمید به مناسبت پیروزی‌ او در انتخابات ریاست فدراسیون بوکس اعلام کرد، «پیشرو» و «حامی» جوانان اهل سنت باشد. اما نه تنها حمایتی از سوی او برای این بخش از جوانان و همین طور زنان که بخشی از وعده‌های انتخاباتی‌ او بودند، صورت نگرفت بلکه فضا برای هر دو جامعه، تنگ‌تر شد.

حالا در آستانه‌ انتخاباتی دوباره، صحبت از رایزنی‌های دوباره امام جمعه اهل سنت زاهدان با دولت «ابراهیم رئیسی» به گوش می‌رسد. منابع ایران‌وایر تاکید می‌کنند که انتخاب حمید ثوری با توصیه مولوی عبدالحمید به حسن روحانی و فشار او به وزیر ورزش و جوانان صورت گرفته و همین پروسه در حال تکرار دوباره است.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

عزالدین حسینی؛ روحانی اهل سنت که خمینی آرامش کردستان را از او خواست

«شیخ عزالدین حسینی»، از اصلی‌ترین نام‌ها در تاریخ مذاکرات پر فرازونشیب کردها با دولت انقلابی برای تحقق خواست خودمختاری در کردستان ایران بعد از انقلاب بهمن١٣۵٧ است.
«ایران‌وایر» در این گزارش که بخش دوم و پایانی است، فعالیت‌های این روحانی اهل سنت را در دوران پس از انقلاب ١٣۵٧ بررسی کرده است. در این گزارش، با برخی از چهرهای سیاسی و همچنین اعضای خانواده شیخ عزالدین حسینی گفت‌وگوی اختصاصی داشتیم و به عمده‌ترین فعالیت‌های وی، از جمله تلاش برای تشکیل هیئت نمایندگی خلق کرد، مذاکره با هیئت ویژه دولت، دفاع از دستاوردهای انقلاب ایران و نظر وی در مورد ماهیت جمهوری اسلامی پرداخته‌ایم.

اخبار

شکایت اهل‌سنت ایران از حسن روحانی رد شد

دیوان عالی ایران شکایت جمعی از اهل سنت کشور از «حسن روحانی»، رییس جمهوری را رد کرده است.

به گزارش روزنامه «اعتماد»، جمعی از اهل سنت ایران این شکایت را در ۳۳ صفحه تنظیم کرده و در هشتم اردیبهشت‌ ۱۴۰۰ در دیوان‌عالی کشور ثبت کرده بودند.

اهل سنت ایران به دلیل خلف وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی در زمینه تامین حقوق پیروان ادیان و مذاهب و هم‌چنین عدم تامین حقوق اقلیت‌های قومی و زبانی، علیه حسن روحانی شکایت کرده‌ بودند.

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021