پارلمان اروپا در بیانیهای سرکوب بهاییان در ایران را محکوم کرد
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبههای نماز جمعه ششم بهمن از پاسخگو نبودن نظام جمهوری اسلامی در برابر خواستههای مردم ایران انتقاد کرد و از مقامات خواست فریاد اعتراض مردم را بشنوند.
عبدالحمید در سخنان خود تاکید کرد که برای اجرای خواستههای مردم هنوز هم قدمی برداشته نشده و برعکس در مقابل این خواستهها مقاومت شده است.
این رهبر اهل سنت ایران انتقادهای پیشین خود از حکومت جمهوری اسلامی را تکرار کرد و افزود، روش گذشته جواب نمیدهد. مردم باید افق روشنی برای زندگی آینده خود داشته باشند اما همه چیز به روال سابق است.
اسماعیلزهی در ادامه سخنان خود در نماز جمعه خواستار تغییر قانون اساسی کشور نیز شد. او با تاکید بر اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی مشکلات زیادی دارد، گفت: «این قانون ۴۴ سال پیش توسط مجلس خبرگانی تصویب شده که اکثر اعضای آن از دنیا رفته و اکنون در دنیای برزخ هستند.»
او با اشاره به مواردی چون نظارت استصوابی شورای نگهبان گفت که در حال حاضر به همین قانون اساسی فعلی هم عمل نمیشود.
به گفته عبدالحمید شورای نگهبان ابتدا در قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها نقش «نظارت بر انتخابات» را برعهده داشت، اما پس از آن «نظارت استصوابی» را با «تفسیر» به این قانون اضافه کردند.
او با اشاره به رد صلاحیت حسن روحانی، رئیسجمهور سابق ایران و همچنین برخی وزرای سابق گفت: « کسی که دو دوره رئیس جمهوری بوده و در چندین دوره نماینده مجلس و رئیس شورای امنیت ملی بوده کسی که در یک پست حساس وزیر بوده است، رد صلاحیت می شود؟ «دنیا» چه فکری میکند درباره ما؟»
امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین به مسائل دستگاه قضایی و رفتار ضابطین امنیتی در بازجوییها و زندانها اشاره کرد و کتک زدن و شکنجه متهمان برای گرفتن «اعتراف» و اعدامها را خلاف شیوه اسلامی خواند و از آن انتقاد کرد و گفت: «مردم در اینجا گیر کردند، هیچ قدمی در جهت خواست مردم برداشته نشده است همش فشار است. مردم برای آینده خودشان افق روشنی نمیبینند.»
نماز جمعه روز ششم بهمن زاهدان نیز مانند هفتههای گذشته در میان جو شدید امنیتی برگزار شد و بر اساس گزارش حالوش، همزمان با حضور مردم زاهدان در نماز جمعه، مبادی ورودی و خروجی مسجد مکی و مصلی از سوی نیروهای امنیتی مسدود و رفت و آمد شهروندان توسط این نیروها کنترل شد.
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
یکی از روزهای سال ۱۹۳۶ (۱۳۱۵) است. «رضا شاه» دارد از مدرسهای یهودی در همدان بازدید میکند. از اینکه میبیند همهجا پر از گردوخاک است اوقاتش تلخ شده. بهعلاوه، گویا انتظار نداشته که پسربچههای دانشآموز را با لباس ملوانی به حضور او بیاورند. از همه اینها گذشته، میبیند مدیر مدرسه هم زنی است جوان و خارجی. بااینحال، زن که «باتیا براسور کوئنکا» نام دارد، خود را به فارسی فصیح به شاه معرفی میکند.