
آغاز محکومیت همایون خانلری، هنرمند تئاتر و شهروند بهایی در رشت
روز پنجشنبه ۶مهر۱۴۰۲ «همایون خانلری» شهروند بهایی ساکن رشت، خود را جهت اجرای حکم به زندان لاکان رشت معرفی کرد.
این شهروند بهایی به دو سال و یک روز حبس تعزیری محکوم است.
پایگاه حقوق بشری هرانا، روز جمعه ۲۰ مرداد، از اقدام به خودکشی حمزه درویش، زندانی اهل سنت در زندان لاکان رشت خبر داده است.
به نوشته هرانا، این زندانی با خوردن مقدار زیادی قرص اقدام به خودکشی کرده و هم اکنون در بیمارستان رازی رشت بستری است.
یکی از اعضای خانواده حمزه درویش با تایید اقدام به خودکشی او به هرانا گفته وی اکنون با حال عمومی نامناسب با دستبند و پابند در بیمارستان نگهداری میشود.
بر اساس گزارشها، ماموران امنیتی جمهوری اسلامی در داخل و اطراف بیمارستان رازی رشت حضور دارند و مانع از ملاقات خانواده حمزه درویش با او شدهاند.
یکی از اعضای خانواده حمزه درویش با بیان اینکه او با خوردن ۱۲ قرص دیازپام اقدام به خودکشی کرده گفته است افسر نگهبان هر شب یک قرص در اختیار او قرار میداده و مشخص نیست که حمزه درویش چگونه به ۱۲ قرص دست پیدا کرده است.
حمزه درویش، اهل تالش است و پیشتر در اظهاراتی عنوان کرده بود که در سال ۹۳ نیروهای یک گروه بنیادگرای مستقر در سوریه با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کردهاند.
او مدتی را در زندان داعش بوده و سپس با دریافت امان نامهای از سفارت ایران در ترکیه، به ایران فرار کرده و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرد و بازداشت شد.
آقای درویش یک سال پس از بازگشت به ایران مجددا بازداشت و در دادگاهی که رسانههای حقوق بشری آن را «پر ابهام» خواندهاند، به ۱۵ سال حبس محکوم شد.
در اوایل مرداد ماه امسال، دادگاه انقلاب رشت حمزه درویش را در پرونده تازهای با اتهامات سیاسی به ۱۴ سال زندان دیگر محکوم کرد.
روز پنجشنبه ۶مهر۱۴۰۲ «همایون خانلری» شهروند بهایی ساکن رشت، خود را جهت اجرای حکم به زندان لاکان رشت معرفی کرد.
این شهروند بهایی به دو سال و یک روز حبس تعزیری محکوم است.
مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، کشتار معترضان در این شهر در روز ۸ مهر سال گذشته را اتفاق تلخی توصیف کرد که جایی در جهان پیش نمیآید.
او در خطبههای نماز جمعه روز ۷ مهر زاهدان گفت: «به سالگرد جمعه خونین در مهرماه سال گذشته رسیدیم. برای مردم ما و همه کسانی که در جهان وجدان بیدار و آزادگی دارند، اتفاق تلخی بود. این اتفاق هیچ جای دنیا پیش نمی آید. بیش از صد نفر کشته شدند و حدود سیصد نفر زخمی شدند.»