خطر اجرای حکم اعدام آروین قهرمانی، شهروند یهودی ایرانی
سازمان حقوق بشر ایران، روز جمعه ششم مهر ۱۴۰۳ درباره خطر اعدام آروین قهرمانی، شهروند یهودی ایرانی هشدار داد و از جامعه جهانی خواست برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام این شهروند تلاش کنند.
روز بیستم اسفند، جمعی از دراویش گنابادی برای پیگیری پرونده آزادی «کسری نوری»، روزنامهنگار و فعال حقوق دراویش به شیراز و دفتر معاون دادستان شیراز رفتهاند. طبق اطلاع «ایران وایر» کسری نوری مشمول «عفو» شده است اما کارشکنی مقامات قضایی و امنیتی جلوی آزادی او را گرفته است.
در مراجعه جمعی از دراویش گنابادی به دفتر معاون دادستان شیراز، این فرد قضایی به آنها گفته است که این نهاد مستقل نیست و دادستانی «شیراز» صلاحیت آزادی کسری نوری را ندارد و مقامات امنیتی بایستی از تهران در اینباره تصمیمگیری کنند. در پیگیریهای خانواده و نزدیکان کسری به مقامات قضایی «تهران» نیز، پاسخ همین بوده است که در شیراز بایستی تصمیمگیری شود. معاون دادستان شیراز همچنین به آخرین پرونده کسری نوری اشاره کرده که در حبس برای این روزنامهنگار گشوده شد.
آخرین پرونده کسری نوری مربوط به بیانیهای میشود که هرگز منتشر نشد؛ بیانیهای با امضای مشترک «نرگس محمدی» فعال حقوق بشر و «کیوان صمیمی» روزنامهنگار. اما همین بیانیه منتشر نشده، کسری نوری را با اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی کشور» توسط دادگاه انقلاب مواجه کرده است.
در هفتههای گذشته با دستور «علی خامنهای» رهبر جمهوری اسلامی شماری از زندانیان سیاسی از جمله دراویش گنابادی همچون «محمد شریفیمقدم»، «مصطفی عبدی» و «عباس دهقان» آزاد شدند. اما کسری نوری با وجودی که مشمول عفو شده است، مقامات امنیتی از آزادی او جلوگیری میکنند.
در هفته نخست اسفند سال جاری، جمعی از فعالان مدنی با انتشار بیانیهای خواستار آزادی کسری نوری شده بودند.
در این بیانیه که روز شنبه ۶ اسفند ۱۴۰۱ به دست «ایرانوایر» رسید، نوشته شده است: «از سال ۱۳۹۰ تا به امروز بیش از یک دهه است که سرکوبی مداوم بر کسری نوری روا داشتهاند، برای آزادمردی که در تمام سالهای سخت زندانی بودنش لحظهای از تلاش برای رسیدن مردم ایران به دموکراسی دست برنداشته، همواره جنگیده و هزینههای بسیار متحمل شدهاست.»
چندی پیش «بیبیسی فارسی» در گزارشی ناگفتههایی از شکنجه کسری نوری و خانوادهاش منتشر کرد. در این گزارش آمده است که در کنار بازداشت اعضای خانواده کسری و شکنجههای روحی و جسمی ایشان، مقامات امنیتی همچنان این روزنامهنگار را شکنجه میکردهاند؛ اخبار دروغ درباره شکنجه و سلامت مادر و برادران کسری تنها یکی از اقدامات مقامات امنیتی بوده است. اما کسری نوری همچنان به مقاومت خود ادامه داده است.
در بخشی از این گزارش آمده است که مقامات امنیتی گفته بودند «از کسری نوری و خانوادهاش آینه عبرتی برای جامعه میسازند.»
خانواده کسری نوری و دراویش گنابادی همچنان به تلاش خود برای آزادی کسری نوری ادامه میدهند. در سیستم قضایی جمهوری اسلامی، کسری نوری مشمول عفو شده است اما هنوز خبری از آزادی این روزنامهنگار نیست.
سازمان حقوق بشر ایران، روز جمعه ششم مهر ۱۴۰۳ درباره خطر اعدام آروین قهرمانی، شهروند یهودی ایرانی هشدار داد و از جامعه جهانی خواست برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام این شهروند تلاش کنند.
ماموران وزارت اطلاعات در گرگان یک زوج بهایی را پس از تفتیش گوشی تلفن همراه و وسایل الکترونیکی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.