تداوم بلاتکلیفی حامی بهادری، شهروند بهایی در زندان اوین
به رغم گذشت دو ماه از بازداشت حامی بهادری، این شهروند بهایی همچنان بلاتکلیف در بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس است.
حامی در تبریز به دنیا آمده و دوران کودکی و نوجوانی را همراه خانواده، در اردبیل گذرانده است. حامیِ نوجوان در این دوران شاهد آزار و فشارهای اداره اطلاعات بر پدر و خانوادهاش بوده است. یک روز منزل آنها مورد هجوم ماموران قرار میگیرد و تفتیش میشود. کسب و کار پدر که تنها منبع درآمد خانواده بوده، هر روز از سوی اداره اطلاعات با تهدید و مشکل تراشی روبهرو بوده است. سرانجام همه این عوامل موجب میشوند تا خانواده بهادری تصمیم به ترک اردبیل بگیرند و ساکن شهر رشت در گیلان شوند.
حامی دوره دبیرستان را در رشت گذراند ولی مثل سایر بهاییان، از ورود به دانشگاه محروم بود. به همین دلیل، با یادگیری برنامهنویسی کامپیوتر، وارد بازار کار شد. او پس از ازدواج، در کنار همسرش ساکن تهران شدند.
ساعت ۹ شب شنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۱، ماموران امنیتی به منزل حامی بهادری وارد میشوند. در آن زمان، همسرش در منزل نبوده و حامی با یکی از دوستانش، آنلاین صحبت میکرده است. بنا به گفته این فرد، صدای جروبحث حامی با چند نفر میآید که میخواسته است به همسرش زنگ بزند ولی آنها اجازه نمیدهند.
ماموران پس از تفتیش منزل، بعضی وسایل شخصی حامی و همسرش مانند لپتاپ، آیمک، هارد کامپیوتر، دوربین، لنزهای دوربین، کتاب، آلبوم عکسهای خانوادگی و طلا را ضبط میکنند و او را هم با خود میبرند. ساعت یک شب حامی با همسرش تماس میگیرد و به او اطلاع میدهد که در زندان اوین است.
از فردای روز دستگیری، مراجعه خانواده به دادسرا و زندان اوین آغاز میشود. در روزهای اول هیچکس پاسخگو نبوده است تا سرانجام به آنها گفته میشود که نام حامی در سیستم ثبت شده و پرونده در شعبه۲ دادسرای اوین تحت بررسی است. اما از اتهام، وضعیت پرونده و قرار بازداشت او هیچ اطلاعاتی به خانواده نمیدهند. دادسرا با درخواست تعیین وکیل برای پیگیری پرونده موافقت نمیکند ولی مسوول پرونده به حامی میگوید او میتواند از وکلای مورد تایید قوه قضاییه انتخاب کند. شماره تلفن یکی از آنها را هم به حامی میدهد که با توجه به سابقه وکلای تسخیری، خانواده نمیپذیرد.
در طی دوره بازداشت در اوین، حامی چند دفعه با خانوادهاش تماس کوتاهی تلفنی میگیرد و به آنها اطلاع میدهد که در انفرادی نیست و در اتاقهای چهار یا پنج نفره، در بازداشت است. در یکی از تماسها، خانواده متوجه میشوند که حالش خوب نیست و سرما خورده است. حامی میگوید هوای اتاقها بهویژه شبها سرد است و لباس و وسایل گرم هم در اختیارشان نمیگذارند. پس از این تماس، خانواده برای او لباس گرم میبرند ولی مسوول مربوطه نمیپذیرد و میگوید هوای سلول خوب است.
حامی بهادری در دوره بازداشت در اوین مبتلا به بیماری کرونا میشود و دوره بیماری او یک ماه طول میکشد ولی هیچ درمان و مداوای خاصی برایش انجام نمیدهند. همچنین دچار بیماری گوارشی شده که تا کنون سلامت کاملش را به دست نیاورده است.
بازپرس پرونده سعی میکند تا با استفاده از عکسهای خانوادگی، حامی را به اتهامات واهی متهم کند و از قرار وثیقه برای او امتناع میکند.
پس از ۸۰ روز بازجویی، حامی بهادری را به بند عمومی زندان «فشافویه» منتقل میکنند.
بهادری ۱۹ دی ۱۴۰۱ به زندان فشافویه منتقل میشود و از آن تاریخ تا کنون در این زندان تحت بازداشت است. از تاریخ دادگاه او هیچ خبری نیست و مسوول پرونده با پذیرش درخواست تبدیل قرار بازداشت با تودیع وثیقه خودداری کرده است.
با وکیل تعیینی موافقت شده ولی اجازه دسترسی وکیل به پرونده داده نشده است. اتهامهای او به طور دقیق و صریح مشخص نیستند ولی به شکل ضمنی، «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی» از طریق انتشار پستی در صفحه شخصی خود با مضمون شعار «زن، زندگی، آزادی» عنوان شدهاند.
این روزها نزدیکان این زندانی بهایی تنها امیدشان این است که پس از ۱۵ هفته بازداشت، با درخواست آزادی به قرار وثیقه حامی بهادری موافقت شود.
به رغم گذشت دو ماه از بازداشت حامی بهادری، این شهروند بهایی همچنان بلاتکلیف در بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس است.
بنا به گزارش رسیده به ایران وایر، ساعت ۹ شب شنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۱، ماموران امنیتی به منزل یک شهروند بهایی به نام حامی بهادری در تهران هجوم برده و پس از بازرسی منزل و ضبط بعضی وسایل شخصی، او را بازداشت کردند.