رفتار جمهوری اسلامی در برابر شهروندان بهایی از همان ماههای اول تاسیس تا کنون بر اساس سیاست سرکوب و سانسور بوده است. حاکمیت ایران در چهار دهه گذشته با تمام امکانات رسانهای، از کتاب و روزنامه گرفته تا رسانههای تصویری و شنیداری، به اعتقادات مذهبی بهاییان حمله و اهانت کرده و در مقابل، به آنها هیچ نوع امکان پاسخگویی حتی در حد نوشتن چند خط مقاله هم نداده است.
در این سالها، فضای مجازی هم از سانسور و محدودیت بهاییان توسط حکومت بیبهره نبوده است. تا مدتها، کلمه «Bahai» در سرچ «گوگل» فیلتر بود؛ بدین معنا که این کلمه در عنوان هر وبسایت یا وبلاگی بهکار رفته بود، آن سایت یا وبلاگ دچار فیلترینگ حکومتی میشد.
از همان ابتدای حضور اینترنت در ایران، کلیه وبسایتها و وبلاگهای بهایی در کشور فیلتر شدند. وسعت فیلترینگ طوری است که تعدادی از سایتهای بهایی غیرفارسی زبان را هم شامل شده است.
در این سالها، هر زمان که مقاله یا خبری در مورد بهاییان در یک سایت فارسیزبان خارج از کشور منتشر شده است، دهها نفر با اسامی جعلی از ارتش سایبری جمهوری اسلامی با کامنتهای توهینآمیز به آن مطلب حمله کردهاند.
آخرین مورد از برخوردهای حاکمیت با بهاییان در فضای مجازی، ساختن اپلیکیشنی به نام اهل بها است. سازندگان این اپلیکیشن که خود را بهایی وانمود میکنند، از طریق کانال تلگرامی «اهل بها»، سعی در جذب مخاطبان بهایی دارند تا با نصب این اپلیکیشن، هکرها بتوانند به اطلاعات شخصی اعضای جامعه بهایی دست پیدا کنند.
اما در یک ماه گذشته، این اقدام خرابکارانه از سوی متخصصان بهایی کشف و با معرفی آنها در گروههای تلگرامی بهاییان، خنثی شد.
کانال تلگرامی اهل بها آنطور که از اولین پست آن مشخص است، روز ۹ فوریه ۲۰۲۲ (۲۰ بهمن ۱۴۰۰) ساخته شده است. این کانال با تصویری از «عبدالبها» کار خود را آغاز کرد. چند پست نخستین، تبلیغ اپلیکیشن اهل بها بود. در تبلیغات اولیه، آن را خدمتی از سوی جوانان اهل بها و در پستهای بعدی، خدمتی از جوانان بهایی عنوان کرده بودند.
از اوایل مارچ، کانال تلگرامی احتمالا به دلیل عدم جذب مخاطبان بهایی، شروع به گذاشتن پستهایی از تعالیم و مناجاتهای مربوط به آیین بهایی کرد و در بین پستها، به تبلیغ اپلیکیشن مزبور ادامه داد.
«تقدیم به جامعه بهایی» و «مجموعه کاملی از نیازهای احبا» (احبا اشاره به دوستداران دیانت بهایی و اصطلاحی است که فقط در بین بهاییان متداول است)، عناوین دیگری هستند که برای تبلیغ اپلیکیشن استفاده میشود.
«بدون نیاز به فیلترشکن»، برچسب تبلیغاتی دیگری است که در همه تصاویر تبلیغی اپلیکیشن اهل بها دیده میشود. با توجه به این که همه اپلیکیشنها، سایتها و وبلاگهای مربوط به جامعه بهایی یا دین بهایی در ایران فیلتر هستند، فیلتر نبودن اپلیکیشن اهل بها تعجببرانگیز است؛ بهویژه که عدم نیاز به فیلترشکن به طور علنی در فضای مجازی تبلیغ میشود. اگر سازندگان اپلیکیشن ارتباطی با جامعه بهایی داشتند، یقیناً میدانستند این تبلیغ بلافاصله منجر به فیلترینگ اپلیکیشن از سوی حکومت خواهد شد.