تورج امینی، نویسنده و مورخ بهائی از زندان آزاد شد

روز چهارشنبه ۶ مرداد، «تورج امینی»، مورخ و پژوهشگر بهائی پس از پایان محکومیت شش ماهه از زندان مرکزی کرج آزاد شد.

دادگاه انقلاب کرج این شهروند بهائی را به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری و دو سال تبعید محکوم کرد که حکم مذکور در دادگاه تجدیدنظر به شش ماه حبس کاهش یافت. دوران حبس او از ۱۱ بهمن ماه سال گذشته در زندان مرکزی کرج آغاز شد.

این نویسنده بهایی در حالی به تبلیغ علیه نظام محکوم شد که آثار منتشره از او همگی مربوط به دوران قاجار و پهلوی بوده است.

از جمله آثار او می توان به اسناد بهاییان ایران از سال ۱۳۲۰ تا پایان سال ۱۳۳۲، اسناد بهاییان ایران از سال ۱۳۳۲ تا انقلاب اسلامی، اسنادی از زرتشتیان معاصر ایران از ۱۲۵۸ تا ۱۳۳۸ هجری شمسی، رستاخیز پنهان (میرزا آقاخان کرمانی و میرزا ملکم خان) و تعامل اقلیت‌های مذهبی و انقلاب مشروطیت ایران اشاره کرد.

زندانی شدن تورج امینی با اعتراض چندین چهره و مجامع دانشگاهی جهان همراه بود. 

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

سیمین فهندژ: می‌خواهند با افزایش فشارها، جامعه بهایی را از پا بیاندازند

با پایان یافتن تعطیلات نوروزی، در روزهای گذشته بیش از ۲۵ شهروند بهایی در شهرهای شیراز، مشهد، بندرعباس و کرج بازداشت و احضار شدند یا منازل آن‌ها مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت.

این اقدام وزارت اطلاعات و قوه قضاییه ایران در زمانی انجام شد که کشور با آغاز موج چهارم شیوع بیماری کرونا مواجه است و اکثر شهرها در وضعیت پرخطر و قرمز قرار دارند.

زندان‌ها از پر ریسک‌ترین مکان‌های ابتلای بیماری به‌شمار می‌روند. حضور ماموران وزارت اطلاعات در منازل بهاییان و تفتیش لوازم منزل آن‌ها هم مغایر پروتکل‌های بهداشتی است که مسوولان بهداشتی کشور بر آن تاکید می‌کنند.

«ایران‌وایر» در همین رابطه با «سیمین فهندژ»، نماینده جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل متحد گفت‌وگو کرده است.

اخبار

درخواست ۴۴ چهره دانشگاهی بین‌المللی برای آزادی تورج امینی، پژوهشگر بهائی

دو انجمن دانشگاهی بین‌المللی و ۴۴ چهره علمی جهان در نامه‌ای سرگشاده به دولت ایران به بازداشت تورج امینی، پژوهشگر بهائی و تاریخ‌نگار دوران قاجار و پهلوی اعتراض کردند.

این اساتید دانشگاهی، آزار و شکنجه آقای امینی را صرفا به دلیل اعتقادات مذهبی و جلوگیری از کارهای علمی ارزشمند او را، نقض آشکار حقوق اساسی بشر شمرده‌اند که ایران بر اساس قوانین بین‌المللی به آن متعهد است.

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021