محکومیت دوباره یک شهروند بهایی پس از پایان دوران محکومیت

یک شهروند بهایی ساکن استان یزد پس از پایان یک سال محکومیت با پابند الکترونیکی، بار دیگر بابت همان پرونده به سه سال و سه ماه حبس تعزیری محکوم شد.

این حکم در حالی برای «معین محمدی دهج» صادر شده که او هیچ اطلاعی از دادگاه تشکیل شده و صادرکننده حکم نداشته است.

محمدی روز ۲۴فروردین ۱۴۰۰ با دریافت پیامکی متوجه می‌شود که پرونده او از دیوان عالی کشور به دادگاه بدوی یزد ارسال شده و یک روز بعد پیامک دیگری دریافت می‌کند مبنی بر این‌که جزییات حکم بر روی سامانه قوه قضاییه قابل مشاهده و دست‌یابی است.

این حکم از سوی قاضی «قره قانی»، رییس شعبه یک دادگاه انقلاب یزد صادر شده است.

بر اساس رای دادگاه، معین محمدی به اتهام‌ «عضویت در گروه‌های مخالف نظام  و پیروی از آیین بهاییت»، به ۳۱ ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری و به اتهام« تبلیغ علیه نظام»، به هفت ماه و ۱۶ روز حبس و در مجموع به سه سال و سه ماه و دو روز حبس تعزیری محکوم شده است. 

مطابق ماده ۱۳۴ «قانون مجازات اسلامی» و تجمیع جرایم، حکم ۳۱ ماه و ۱۶ روز حبس برای این شهروند بهایی قابل اجرا خواهد بود. این در حالی است که او پیش‌تر بابت همین اتهامات به گذراندن یک سال حبس با پابند الکترونیکی محکوم شده بود. به این ترتیب، باید مدت ۱۹ ماه و  ۱۶ روز حبس تعزیری را بگذراند.

یک منبع مطلع در این‌باره به «ایران‌وایر» می‌گوید: «محمدی در اواخر سال ۱۳۹۷ به اتهام عضویت در گروه مخالف نظام به معنای پیروی از بهاییت و تبلیغ علیه نظام به شش سال حبس محکوم شد. دادگاه تجدیدنظر او را به دلیل این که در خانواده بهایی متولد شده و مصداق عضویت نبوده، از اتهام عضویت در گروه‌های مخالف نظام تبرئه ولی به اتهام تبلیغ علیه نظام، به یک سال حبس تعزیری محکوم ‌کرد. معین محمدی یک سال حبس را با پابند اکترونیکی گذراند و روزی که حکمش به پایان رسید، متوجه حکم جدیدش شد.»

این منبع مطلع در ادامه گفت که در آبان ماه گذشته، دادستان یزد بدون اطلاع‌دادن به معین محمدی، به رای دادگاه تجدیدنظر و برائت از عضویت در گروه مخالف نظام اعتراض می‌دهد و پس از بررسی مجدد و اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور، دیوان عالی حکم دادگاه تجدیدنظر را نقض و پرونده را برای بررسی مجدد، به دادگاه یزد ارسال می‌کند. دادگاه بدوی جدید هم بدون حضور متهم (معین محمدی) تشکیل و او را با همان دو اتهام دادگاه بدوی سال ۱۳۹۷، محکوم کرد.   

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

دولت خاتمی و فریب جامعه جهانی درباره حق تحصیل بهاییان

ممنوعیت بهاییان از تحصیل در دانشگاه‌های ایران، سابقه‌ای به قدمت نظام جمهوری اسلامی دارد. با این حال، این ممنوعیت را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد: قبل و بعد از سال ۱۳۸۳.

تا پیش از آن، بهاییان نمی‌توانستند در جلسه کنکور شرکت کنند. اما دولت «محمد خاتمی» راهی جدید را انتخاب کرد تا فشار را بر حکومت اسلامی کاهش دهد.

در بخشی از اسناد گزارشی که پیش رو دارید،‌ نامه مشاور محمد خاتمی خطاب به او آمده است که می‌نویسد بهاییان در جامعه بین‌الملل به سخنان خاتمی درباره جامعه مدنی و حقوق غیرمسلمانان اشاره و استناد می‌کنند.

راه‌حل دولت وقت؟ اجازه شرکت در کنکور، اما راه‌ ندادن به دانشگاه با بهانه «نقص در پرونده!»

اخبار

جامعه جهانی بهایی و خطر نسل‌کشی بهاییان ایران پس از انقلاب ۵۷

آزار و سرکوب بهاییان در ایران از آغاز ظهور این آئین در ایران آغاز شد اما با سر برآوردن جمهوری اسلامی، اشکالی نظام‌مند و مورد حمایت حکومت به خود گرفت. در سال‌های آغازین انقلاب جامعه جهانی از موج اعدام بهاییان در زندان‌های ایران چندان مطلع نبود اما با تلاش پیوسته نهادهایی همچون جامعه جهانی بهائی، توجه سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی به وضعیت بهائیان در ایران جلب شد. مقاله زیر به رویدادهای این چهار دهه می‌پردازد و همزمان، سنجه‌های تعریف‌شده برای «نسل‌کشی» را در مورد آنچه بر بهاییان گذشت محک می‌زند.

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021