رکسانا ورزا

«رکسانا ورزا»، کارآفرین ایرانی‌الاصل اهل امریکا و مدیرعامل مرکز رشد «ایستگاه اف» (station F) در فرانسه است که در هشتم فوریه ۱۹۸۵ در یک خانواده مهاجر ایرانی در شهر سان‌فرانسیسکو به دنیا آمد.

پدرش فارغ‌التحصیل «دانشگاه استنفورد» و مادرش معلم زبان بود که پس از انقلاب به امریکا مهاجرت کردند و رکسانا هم در این کشور به دنیا آمد.

رکسانا ورزا در مقطع لیسانس در زمینه زبان فرانسه تحصیل کرده است اما زندگی او طوری بود که پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه، به تدریج به سمت تکنولوژی گام برداشت.

او توانست پس از مدتی برای تحصیلات آکادمیک مرتبط به حوزه استارتاپی، به فرانسه مهاجرت کند و بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ به صورت هم‌زمان دو رشته تجارت بین‌الملل و سیاست اقتصادی را در «مدرسه اقتصاد لندن» و «موسسه‌ مطالعات سیاسی پاریس» دنبال کرد.

رکسانا ورزا به زبان‌های انگلیسی، فرانسه و تا حدودی فارسی مسلط است و در زمان کوتاهی به یکی از افراد مشهور در زمینه تکنولوژی در دنیا تبدیل شده است.

او در سال ۲۰۰۷ به «آژانس سرمایه‌گذاری بین‌المللی فرانسه» پیوست که بعدها با «یوبی فرانس» ادغام شد و موسسه دولتی «بیزینس فرانس» را تشکیل دادند.

هدف این موسسه، تقویت اقتصاد این کشور از طریق جذب سرمایه‌گذاری خارجی و تسهیل صادرات است.

دو سال فعالیت در این مرکز و کمک به موسسه‌ها و استارتاپ‌های امریکایی برای گسترش تجارت به فرانسه، رکسانا را به اکوسیستم استارتاپی و فناوری علاقه‌مند ساخت.

او هم‌زمان با تحصیل خود، استارتاپ «StartHer» را در سال ۲۰۱۰ در جهت حمایت از زنان حاضر در فناوری و کارآفرینی تاسیس کرد.
StartHer اکنون بیش از ۳۰ هزار نفر عضو فعال دارد. در همین زمان بود که به واسطه وبلاگ خود به نام «techbeguette» که به بررسی مسایل مربوط به استارت‌اپ‌ها می‌پرداخت، توسط «TechCrunch» (تک کرانچ) که وب‌سایت بسیار معتبری در زمینه اخبار فناوری‌ها است، شناخته شد.

او بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ به عنوان سردبیر به آن‌ها پیوسته بود.

در سال ۲۰۱۰، وب‌سایت «Insider  Business» اسم رکسانا ورزا را به لیست ۳۰ زن برتر با سن کم‌تر از ۳۰ سال در حوزه تکنولوژی اضافه کرد.

او در سال ۲۰۱۲ وارد «شرکت مایکروسافت» در شهر پاریس شد و حدود سه سال در یکی از پروژه‌های این شرکت که در رابطه با پشتیبانی از کارآفرینان دیجیتال بود، فعالیت کرد. راه‌اندازی شبکه «Girls in Tech»، یکی دیگر از فعالیت‌های این زن موفق است.

رکسانا پس از جدا شدن از تک کرانچ، رهبری فعالیت‌های استارتاپی مایکروسافت در فرانسه را هم بر عهده گرفت که شامل برنامه‌هایی با عنوان «Bizspark» و «Ventures» می‌شود. آن‌ها در قالب این دو طرح، امکان تامین سرمایه و استفاده رایگان از خدمات مایکروسافت را در اختیار استارتاپ‌ها قرار می‌دادند که به رشد این اکوسیستم در فرانسه کمک شایانی کرد.

رکسانا ورزا مدیریت ایستگاه اف را که یکی از بزرگ‌ترین پردیس‌های جهانی است، برعهده دارد.

در سال ۲۰۱۷، این مرکز با سرمایه اولیه ۲۵۰ میلیون یورویی «خاویر نیل» و مدیریت رکسانا ورزا افتتاح شد. افتتاح آن توسط رییس جمهوری فرانسه، «امانوئل مکرون» انجام شد.

یکی از طرح‌های جانبی که رکسانا ورزا در ایستگاه اف پیاده کرده است، «برنامه مبارزان» نام دارد. در این طرح، افرادی که جنگ، آوارگی یا بیماری خطرناکی را پشت سر گذاشته و حالا به دنبال محقق ساختن ایده‌هایشان هستند، با هم به رقابت می‌پردازند. افرادی که در این رقابت پیروز شوند، تا یک سال به صورت رایگان از امکانات ایستگاه اف بهره خواهند برد.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد.