بهایی‌های ایران؛ سرکوب‌ها و آزارهای دولتی شکل خانوادگی گرفته است

در چهار ماه گذشته، جمهوری اسلامی دامنه‌ برخورد‌های امنیتی و قضایی با شهروندان بهایی را به‌طور گسترده و فزاینده‌ای افزایش داده است؛ این اقدامات شامل احضار، بازداشت و صدور احکام قضایی علیه پیروان آیین بهایی در شهر‌های مختلف ایران بوده است. این سرکوب‌ها تنها یک فرد بهایی را هدف نگرفته‌اند؛ بلکه خانواده‌هایشان، از کودک تا سالمند، در سایه‌ فشار، تهدید و جدایی، رنج و آزار را تجربه کرده‌اند.

کیان ثابتی:

در چهار ماه گذشته، جمهوری اسلامی دامنه‌ برخورد‌های امنیتی و قضایی با شهروندان بهایی را به‌طور گسترده و فزاینده‌ای افزایش داده است؛ این اقدامات شامل احضار، بازداشت و صدور احکام قضایی علیه پیروان آیین بهایی در شهر‌های مختلف ایران بوده است. این سرکوب‌ها تنها یک فرد بهایی را هدف نگرفته‌اند؛ بلکه خانواده‌هایشان، از کودک تا سالمند، در سایه‌ فشار، تهدید و جدایی، رنج و آزار را تجربه کرده‌اند.

در این گزارش به دو مورد از سرکوب هدفمند خانواده‌های‌ بهایی در ماه گذشته پرداخته‌شده است.

نگار، محبوب و کودک سه‌ساله‌شان

«نگار میثاقیان» بیش از سه هفته است که تحت بازداشت اداره اطلاعات شیراز قرار دارد. بی‌خبری، بلاتکلیفی و نامشخص بودن اتهام موجب سردرگمی و نگرانی شدید خانواده‌ی نگار شده است. بنا بر یافته‌های موجود، خانم میثاقیان در بازداشتگاه سروش شیراز نگه‌داشته شده و فقط برای بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز که به پلاک صد معروف است، منتقل می‌شود.

 بازداشتگاه سروش معمولا برای نگهداری متهمان مرتبط با مفاسد استفاده می‌شود و از شرایط بهداشتی و تغذیه مناسبی برخوردار نیست. نگار در تماس کوتاه تلفنی با خانواده‌اش به ایجاد مشکلات گوارشی و ضعف جسمانی خود در زندان اشاره‌کرده است.

اما آنچه موجب نگرانی بیشتر خانواده‌ی این شهروند بهایی شده، صدمات روحی ناشی از جدا کردن کودک سه‌ساله‌ی نگار از مادرش است، نگار برای دومین مرتبه در یک سال گذشته در حضور کودکش توسط افرادی ناشناس دستگیرشده است. منزل این خانواده‌ی جوان بهایی نیز برای سومین دفعه در ساعتی غیرمعمول در روز توسط ماموران امنیتی به بهانه تفتیش، به‌هم‌ریخته شده است.

بنا به گفته‌ یکی از نزدیکان این خانواده، دستگیری اول نگار در مقابل فرزندش سپس بازداشت پدرش، «محبوب حبیبی» موجب بروز مشکلات روحی، استرس، ترس و نگرانی شدید در کودک شده به‌طوری‌که الان دیگر به‌سختی از پدر و مادرش جدا می‌شود، از همه آدم‌های غریبه می‌ترسد، زنگ درب خانه‌شان که زده می‌شود با نگرانی به پدر و مادرش می‌چسبد و جدا نمی‌شو. بازداشت مجدد مادرش مشکلات این کودک را که در حال بهبود بود، تشدید کرده است.

ماموران اداره اطلاعات شیراز در اولین برخورد قضایی ٢٨شهریور١۴٠٣ هنگامی‌که نگار میثاقیان با کودک دو‌ساله‌ی خود در خانه بودند، به منزل ایشان یورش برده و پس از بازرسی منزل و ضبط برخی وسایل شخصی پدر و مادر، نگار را بازداشت و با خود می‌برند. نگار میثاقیان ١٢ روز بازداشت بود سپس با تفهیم اتهام تبلیغ علیه نظام با قرار وثیقه سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان عادل‌آباد شیراز آزاد شد.

یک روز قبل از آزادی نگار، ماموران جلوی محبوب حبیبی را در خیابان می‌گیرند پس‌از‌آنکه به‌طور بی‌رحمانه‌ای کودکش را از او جدا کرده، محبوب را بازداشت می‌کنند. بار دیگر، منزل این خانواده مورد تفتیش نیرو‌های امنیتی قرار می‌گیرد و در پایان، ماموران کودک دو‌ساله را که دچار استرس دوری از مادر بوده، از آغوش پدرش جدا کرده و پدر را به بازداشتگاه پلاک صد منتقل می‌کنند.

محبوب پس از ۴٣ روز بازجویی‌های همراه با فشار‌های جسمی و روانی با گذاشتن وثیقه آزاد شد؛ اما هنوز چند ماه از آزادی موقت محبوب و نگار نگذشته بود که بار دیگر، ماموران وزارت اطلاعات محل زندگی این خانواده بهایی در ٣٠بهمن١۴٠٣ مورد تفتیش قرار داده، گوشی‌های تلفن همراه، لپ‌تاپ و کتاب‌های دینی را ضبط کرده و محبوب را هم را برای بازجویی به بازداشتگاه پلاک ١٠٠ احضار کردند.

در آخرین برخورد امنیتی با این خانواده، ماموران وزارت اطلاعات ساعت ٧ و ٣٠ دقیقه صبح روز دوشنبه ٢٨مهر به منزل ایشان هجوم برده و نگار را در مقابل چشمان بهت‌زده کودک سه‌ساله‌اش بازداشت کردند. محبوب حبیبی نیز برای چندمین بار به اداره اطلاعات شیراز احضار شد.

محبوب حبیبی در همه‌ی این احضار‌ها تهدید شده تا شیراز را ترک کند در غیر این صورت مشکلات برای او و خانواده‌اش ادامه خواهد داشت.

کورش زیاری و شعله شهیدی؛ زوج بهایی

ماموران وزارت اطلاعات در استان گلستان ١٢مهر١۴٠۴ به محل کار «کورش زیاری» از بهاییان ساکن گنبدکاووس یورش برده و پس از بازرسی مکان مزبور و ضبط برخی وسایل شخصی و کاری او از قبیل اسناد و چک‌ها، آقای زیاری و یکی از همکارانش را بازداشت کرده و به محل نا‌معلومی انتقال دادند.

ساعتی بعد، تعدادی مامور به منزل شخصی کورش زیاری رفته و پس از تفتیش خانه تعدادی از وسایل شخصی و آثار مذهبی خانواده زیاری را توقیف کردند.

در ادامه آزار و اذیت بر خانواده زیاری، شعله شهیدی (همسر کورش زیاری) در ٢٩مهر هنگامی‌که برای پیگیری و اطلاع از وضعیت پرونده همسرش به یک‌نهاد قضایی مراجعه کرده بود، دستگیر شد.

فرزند جوان این زوج بهایی که دارای معلولیت جسمی است، در نبود والدین خود بدون مراقبت مانده و وضعیت نگران‌کننده‌ای دارد. این مشکلات با درگذشت خواهر کورش براثر بیماری در روز‌های گذشته که در نبود کورش مدتی سرپرست برادرزاده‌اش بوده، مضاعف شده است. از طرف دیگر، شعله و کورش سرپرست پدر و مادر سالمند و بیمار خود نیز بوده‌اند که آنان نیز دچار مشکل شده‌اند.

با تمام این مشکلات، هیچ‌کدام از مسئولان مربوطه در مورد دلیل دستگیری یا مدت‌زمان قرار بازداشت این زوج ۶٠‌ساله بهایی توضیحی نداده‌اند.

تنها خبر موجود نشان می‌دهد که کورش زیاری و شعله شهیدی به یک بازداشتگاه امنیتی در گرگان منتقل شده‌اند.

کورش زیاری در دهه ٩٠ خورشیدی نیز پنج سال را به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در تشکیلات آیین بهایی در زندان‌های اوین و رجایی شهر گذرانده است.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

بازداشت گسترده شهروندان پیرو آیین بهایی در آبان۱۴۰۴

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه ۲۸آبان ۱۴۰۴، قطعنامه‌ای را با اتفاق‌آرا در محکومیت «آزار و نقض حقوق شهروندان در جمهوری اسلامی ایران» تصویب کرد. این سند، هفتاد و دومین قطعنامه‌ای است که مجمع عمومی در محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران به تصویب می‌رساند.

اخبار

پریا مرندیز، شهروند بهایی، برای اجرای حکم به زندان منتقل شد

طبق اطلاع ایران‌وایر، «پریا مرندیز»، شهروند بهایی ساکن تهران، روز شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ برای گذراندن دوره محکومیت به زندان اوین منتقل شد.

پریا مرندیز توسط شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی در طول جنگ ۱۲ روزه» و «فعالیت تبلیغی در راستای تحکیم و تقویت رژیم اسراییل» به سه سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است.

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021