پارلمان اروپا در بیانیهای سرکوب بهاییان در ایران را محکوم کرد
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
صدها تن از فعالان حقوق بشر و نهادهای بینالمللی در بیانیهای جدید، با انتشار گزارشی تحت عنوان «بیگانگان: خشونت چند وجهی علیه بهاییان در جمهوری اسلامی ایران» اقدامات خشونتبار و تبعیضهای سیستماتیک علیه بهاییان ایران را محکوم کردند.
این گزارش توسط بنیاد عبدالرحمن برومند و سازمان عدالت الیوس وابسته به دانشگاه موناش، به سرپرستی مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، تهیه شده و به خشونتهای ۴۵ ساله علیه جامعه بهایی از زمان انقلاب اسلامی ایران پرداخته است.
گزارش «بیگانگان» که به انواع خشونتهای مستقیم، ساختاری و فرهنگی علیه بهاییان میپردازد، مواردی چون اعدام، زندان، مصادره اموال، محرومیت از تحصیل و شغل، نفرتپراکنی مذهبی و تخریب قبرستانها را مورد توجه قرار داده است. همچنین، این گزارش تلاشهای حکومت ایران برای حذف بهاییان از جامعه و توجیه تبعیض و سرکوب علیه این جامعه را بر اساس ایدئولوژی دینی و ملیگرایانه توضیح داده است.
مای ساتو در معرفی این گزارش اظهار داشت که ایران با خارج کردن بهاییان از قانون اساسی، زمینه سرکوب شهروندان بهایی را فراهم کرده و آزار و اذیت این جامعه را تسهیل کرده است. همچنین، او اشاره کرد که جامعه ایران در برابر خشونتهای ساختاری مقاومت کرده و این مقاومت امیدبخش است.
بانی دوگال، نماینده جامعه جهانی بهایی، نیز بر ضرورت حمایت بینالمللی تأکید کرد و گفت که توجه جهانی تنها پشتیبان بهاییان در برابر بیعدالتیهای شدید حکومت ایران است. این گزارش، در کنار دیگر گزارشهای مهم بینالمللی از جمله گزارش سازمان دیدهبان حقوق بشر، وضعیت وخیم بهاییان را به عنوان یک جنایت علیه بشریت ثبت کرده و خواستار توجه و واکنش فوری جامعه جهانی به این مسئله شده است.
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
یکی از روزهای سال ۱۹۳۶ (۱۳۱۵) است. «رضا شاه» دارد از مدرسهای یهودی در همدان بازدید میکند. از اینکه میبیند همهجا پر از گردوخاک است اوقاتش تلخ شده. بهعلاوه، گویا انتظار نداشته که پسربچههای دانشآموز را با لباس ملوانی به حضور او بیاورند. از همه اینها گذشته، میبیند مدیر مدرسه هم زنی است جوان و خارجی. بااینحال، زن که «باتیا براسور کوئنکا» نام دارد، خود را به فارسی فصیح به شاه معرفی میکند.