پارلمان اروپا در بیانیهای سرکوب بهاییان در ایران را محکوم کرد
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، روز ششم مهر در سخنانی فاجعه جمعه خونین زاهدان را «ظلم آشکاری» توصیف کرد که در دنیا کمنظیر بوده است.
مولوی عبدالحمید گفت بسیاری از جنازههای کشته شدگاه بلافاصله پس از بروز فاجعه توسط بستگان و خانوادههای شهدا دفن شدند و از تبعات آن ترسیدند و همین امر باعث شد تا اسم برخی از آنها حتی در لیست کشته شدگان وجود نداشته باشد.
به گفته عبدالحمید بیش از ۱۰۰ نفر کشته و بیش از ۳۰۰ نفر در جریان تیراندازی زاهدان مجروح شدند که بسیاری قطع نخاع داشتند، دست و پایشان قطع و یا نابینا شدند.
مولوی عبدالحمید فاجعه جمعه خونین زاهدان را نتیجه تبعیض دانست و تاکید کرد که او برای رعایت عدالت در حق خانواده شهدای زاهدان با نمایندگان مجلس پرونده را پیگیری کرده اما نتیجهای تا کنون حاصل نشده است.
امام جمعه زاهدان خطاب به مقامات جمهوری اسلامی ایران گفت: شما اقشار مختلف جامعه ایران را باید با یک دید و یک سطح نگاه کنید. زمانی که یک قشر، پیروان یک مذهب، زنان و… مورد تبعیض قرار بگیرند، بیعدالتی نسبت به حق آنها خیلی آسانتر خواهد بود.
این روحانی برجسته اهل سنت اعتراض کرد که به جای رسیدگی به پرونده قربانیان به آنها اتهامات «تجزیهطلبی و مرتد بودن» زده شده است. او گفت آنها مرتد و تجزیهطلب نبودند و همه آنها نمازگزار بودند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان به سرنوشت خانوادههای دادخواه بعد از وقوع جمعه خونین زاهدان پرداخت و گفت: «بجای اینکه مرحمی بر این درد گذاشته شود مردم را احضار میکنند و فشار میآورند. برای جبران این کاری که کردند و برای تسلی دل مردم نباید این برخوردها میشد.»
او در بخش دیگری از سخنانش به جلوگیری مجلس از آغاز به کار عبدالکریم حسینزاده، نماینده نقده و اشنویه به عنوان معاون مسعود پزشکیان انتقاد کرد و آن را هم تبعیضآمیز خواند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان، با اشاره به موافقت مجلس با استعفای برخی نمایندگان دیگر برای عضویت آنان در دولت، این پرسش را مطرح کرد که اکنون چگونه با استعفای عبدالکریم حسینزاده، شهروند اهل سنت، برای عضویت او در دولت مخالفت شده است.
عبدالحمید در سخنان خود همچنین تاکید کرد کشور دچار فقر و بحران شدید شده و خزانه دولت بخاطر تحریمها خالی شده و مشکلات بیداد میکند. او به وضعیت معیشتی مردم و مشکلات آزادی و نبود عدالت نیز اشاره کرد.
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
یکی از روزهای سال ۱۹۳۶ (۱۳۱۵) است. «رضا شاه» دارد از مدرسهای یهودی در همدان بازدید میکند. از اینکه میبیند همهجا پر از گردوخاک است اوقاتش تلخ شده. بهعلاوه، گویا انتظار نداشته که پسربچههای دانشآموز را با لباس ملوانی به حضور او بیاورند. از همه اینها گذشته، میبیند مدیر مدرسه هم زنی است جوان و خارجی. بااینحال، زن که «باتیا براسور کوئنکا» نام دارد، خود را به فارسی فصیح به شاه معرفی میکند.