پارلمان اروپا در بیانیهای سرکوب بهاییان در ایران را محکوم کرد
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل متحد در گزارشی تازه نسبت به نقض فاحش حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران در جریان اعتراضات سالهای گذشته به شدت ابراز نگرانی کرد.
این کمیته در گزارش خود که روز جمعه دوم شهریور منتشر شد به اعتراضات آبان ۹۸، تیر ۱۴۰۰ و شهریور ۱۴۰۱ در ایران اشاره کرده و گفته اقلیتهای قومی و مذهبی ایران به طرز نامتناسبی هدف اقدامات ناقض حقوق بشر و سرکوب نیروهای امنیتی و پلیس قرار گرفتهاند.
کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل در ادامه گزارش خود خواستار تحقیقات بیطرفانه در ارتباط با اتهامات مربوط به نقض حقوق بشر توسط ماموران دولتی حکومت ایران در جریان اعتراضات و پرداخت غرامت به قربانیان شده است
این کمیته همچنین نگرانی خود را درباره گزارشهایی ابراز کرد که حاکی از تعداد بالای پروندههای قضایی و کیفری مرتبط با اقلیتهای قومی و مذهبی است.
کمیته سازمان ملل در پایان گزارش خود از جمهوری اسلامی ایران خواست چارچوب قانونی خود را بازنگری کند، جرایم جنایی مبهم که مجازات اعدام را به همراه دارند لغو کند، روندی عادلانه و مناسب را برای گروههای اقلیت تضمین کند، و مجازات اعدام را با هدف لغو آن متوقف کند.
پیش از این، کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد هم در گزارشی اعلام کرده بود اقلیتهای قومی و مذهبی، بهویژه کُردها و بلوچها، از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» هدف سرکوب بیرویه و نامتناسب جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند.
بر مبنای این گزارش که روز دوشنبه ۱۵ مرداد ماه منتشر شد، سرکوب اقلیتها به ویژه در استانهای خوزستان، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و غربی و سیستان و بلوچستان شدید بوده است.
فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، هم روز جمعه ۱۹ مرداد ماه با ابراز نگرانی از اعدامها در ایران گفت: «اقلیتها از جمله کردها، عربهای اهوازی و بلوچ همچنان به طور نامتناسبی در این اعدام ها قرار دارند.»
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
یکی از روزهای سال ۱۹۳۶ (۱۳۱۵) است. «رضا شاه» دارد از مدرسهای یهودی در همدان بازدید میکند. از اینکه میبیند همهجا پر از گردوخاک است اوقاتش تلخ شده. بهعلاوه، گویا انتظار نداشته که پسربچههای دانشآموز را با لباس ملوانی به حضور او بیاورند. از همه اینها گذشته، میبیند مدیر مدرسه هم زنی است جوان و خارجی. بااینحال، زن که «باتیا براسور کوئنکا» نام دارد، خود را به فارسی فصیح به شاه معرفی میکند.