مولوی عبدالحمید: حاکمیت باید درباره قتل نیکا شاکرمی شفاف‌سازی کند

مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان به انتشار گزارش تازه درباره قتل نیکا شاکرمی واکنش نشان داد و گفت حاکمیت وظیفه دارد در این‌باره شفاف‌سازی کند. عبدالحمید، روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در سخنانش گفت مردم از گزارش نهادهای رسمی درباره قتل دختران در جریان «خیزش مهسا» و در بازداشتگاه‌های جمهوری اسلامی قانع نشده‌اند.

مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان به انتشار گزارش تازه درباره قتل نیکا شاکرمی واکنش نشان داد و گفت حاکمیت وظیفه دارد در این‌باره شفاف‌سازی کند.

عبدالحمید، روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در سخنانش گفت مردم از گزارش نهادهای رسمی درباره قتل دختران در جریان «خیزش مهسا» و در بازداشتگاه‌های جمهوری اسلامی قانع نشده‌اند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان به مسئولان جمهوری اسلامی توصیه کرد به تمام موارد مربوط به قتل دختران ایرانی به شیوه‌ای «بی‌طرفانه» رسیدگی کنند.

مولوی عبدالحمید تاکید کرد هر کسی در هر مقامی، در صورتی‌که در این موضوع مرتکب جرم شده باشد، باید مجازات شود.

وی اضافه کرد اگر کسی مرتکب قتل شده باید قصاص شود و اگر مرتکب شکنجه یا تجاوز به عنف شده، باید طبق قانون جمهوری اسلامی مجازات شود.

سرویس جهانی بی‌بی‌سی، روز ۱۰ اردیبهشت اعلام کرد به یک «سند خیلی محرمانه» حکومت ایران دست یافته که حکایت از آن دارد نیکا شاکرمی پس از دستگیری توسط نیروهای امنیتی مورد «آزار و اذیت» جنسی قرار گرفته و کشته شده است.

انتشار این گزارش درباره شکنجه، آزار جنسی، و نهایتا قتل نیکا شاکرمی با موجی از محکومیت‌ها در میان مردم و فعالان سرشناس ایرانی و همچنین نهادهای بین‌المللی و کشورهای جهان همراه شد.

در یکی از آخرین واکنش‌های بین‌المللی به این خبر، وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت گزارش بی‌بی‌سی درباره قتل نیکا شاکرمی را «وحشتناک» خواند و بر ضرورت تحقیقات هیئت حقیقت‌یاب سازمان ملل در این زمینه تاکید کرد.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش گروگان‌گیری در زاهدان گفت که همه جاده‌های شهر کنترل می‌شوند و شهر تقریبا نظامی است، اما در این وضعیت گروگان‌گیری انجام می‌شود.

او همچنین با اشاره به وضعیت اقتصادی گروه‌های مختلف از جمله کارگران و معلمان در ایران، مخالفت خود را با اختصاص بودجه به حوزه‌های علمیه اعلام کرد و گفت باوجود افزایش بودجه‌های مربوط به اقامه نماز، بسیاری از اهل سنت برای اقامه نماز مشکل دارند و نهادهای امنیتی مانع فعالیت نمازخانه‌های آنان شده و این اماکن را می‌بندند.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

مصائب مسیحی‌بودن؛ کریسمس در سایه تهدید و سرکوب نوکیشان در ایران

در آستانه کریسمس، زمانی که مسیحیان در سراسر جهان خود را برای جشن میلاد عیسی مسیح آماده می‌کنند، این مناسبت برای بسیاری از نوکیشان مسیحی در ایران نه زمان آرامش، بلکه دوره‌ای پرریسک و همراه با نگرانی است. «ایران‌وایر» در چارچوب کارزار «#از_یک_پیکریم» گفت‌وگویی با «منصور برجی»، بنیان‌گذار و مدیر سازمان ماده ۱۸ انجام داده و به بررسی الگوهای سرکوب، روایت‌سازی امنیتی و راهکارهای کاهش آسیب‌پذیری نوکیشان مسیحی، به‌ویژه در روزهای پیش رو، پرداخته است.

اخبار

آزار بهاییان به بهانه جنگ ۱۲ روزه؛ قوه قضاییه سلاحی برای سرکوب

جامعه جهانی بهایی و سازمان دیدبان حقوق بشر در بیانیه‌ای مشترک هشدار داده‌اند که بهاییان ایران پس از درگیری ایران و اسراییل در ماه‌های خرداد و تیر، با موجی بی‌سابقه از بازداشت‌های خودسرانه و مصادره اموال روبه‌رو شده‌اند؛ روندی که به گفته این نهاد‌ها، نشان می‌دهد نظام قضایی ایران در ماه‌های اخیر به ابزاری برای آزار و تعقیب شهروندان پیرو آیین بهایی تبدیل شده است. با «وثاق سنائی»، یکی از سخن‌گویان جامعه جهانی بهایی در این‌باره گفت‌و گو کرده‌ایم.

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021