پارلمان اروپا در بیانیهای سرکوب بهاییان در ایران را محکوم کرد
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
امروز چهارم اسفند ماه، همزمان با ادامه جمعههای اعتراضی زاهدان و جو امنیتی شهر، مولوی عبدالحمید در خطبههای نماز جمعه زاهدان از افزایش اعدامها ابراز نگرانی کرد و گفت که اعدامها در ۴۵ سال گذشته نتیجهای نداده و این اعدامها مردم ایران و کل دنیا را تکان داده است.
آقای عبدالحمید تاکید کرد: «قرائت ما اسلام اعتدال و میانی است و بر اساس اعتقادات ما اعدامها درست نیستند و برای کشور و مسئولان و خانوادهها تبعاتی دارند.»
این روحانی بلندپایه اهل سنت ایران با اشاره به اتهام “افساد فیالارض” برای متهمان گفت که در دوره حتی پیامبر اسلام اعدام به اندازه انگشتان یک دست بوده و آن هم مربوط به “قصاص” بوده است. عبدالحمید مثال آورد که پیامبر اسلام حتی افرادی که به دشمنان اطلاعات میدادند را اعدام نکرده است.
آقای عبدالحمید از مجبور کردن زندانیان به اعتراف هم انتقاد کرد و گفت که این کار “خلاف شرع و قانون اساسی” است.
او در قسمتی از صحبتهای خود خاطرنشان کرد که مردم اهواز شکایت دارند که عربها را به خاطر عقیده بازداشت میکنند و این در حالی است که همه اقوامی که در ایران زندگی میکنند به وطن مشترک خود و تمامیت ارضی فکر میکنند. آقای عبدالحمید ملازهی به ویژه از اعدامها برای مواد مخدر انتقاد کرد و گفت، این گونه مجرمان باید به صورت دیگری زندان و یا جریمه شوند.
او درباره عواقب و تبعات اعدامها هم تاکید کرد که این همه اعدام که برای مواد مخدر انجام شده هیچ ثمرهای نداشته است و بسیاری از خانوادهها در سیستان و بلوچستان بیسرپرست شدند و فرزندان آنها از تحصیل عقب ماندهاند و گدایی میکنند.
همزمان با برگزاری نماز جمعه، گزارشهای منابع محلی از روز چهارم اسفند از حضور گسترده نیروهای امنیتی در اطراف مسجد مکی زاهدان و بازرسی از نمازگزاران حکایت دارند.
وب سایت «حال وش» که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد نوشته «این نیروها همانند جمعه های گذشته با استقرار در اطراف مصلی و مسجد مکی و خیابان های اطراف، فضای شهر زاهدان را امنیتی کردهاند. مبادی ورودی و خروجی شهر نیز کنترل می شود.»
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
یکی از روزهای سال ۱۹۳۶ (۱۳۱۵) است. «رضا شاه» دارد از مدرسهای یهودی در همدان بازدید میکند. از اینکه میبیند همهجا پر از گردوخاک است اوقاتش تلخ شده. بهعلاوه، گویا انتظار نداشته که پسربچههای دانشآموز را با لباس ملوانی به حضور او بیاورند. از همه اینها گذشته، میبیند مدیر مدرسه هم زنی است جوان و خارجی. بااینحال، زن که «باتیا براسور کوئنکا» نام دارد، خود را به فارسی فصیح به شاه معرفی میکند.