خبرگزاری حقوق بشری هرانا، روز جمعه ۱۷ آذر ۱۴۰۲ از انتقال شش شهروند بهایی ساکن کرج به زندان اوین در تهران خبر داد.
هرانا هویت این زندانیان را بابک زینلی، صهبا طائف، شروین شبرخ، ایرن رحمانی، فواد طائفی و رضا یزدی اعلام و نوشته است یک ماه از بازداشت آنها در کرج میگذرد.
به نوشته ارگان فعالان حقوق بشر در ایران، این شش تن روز ۱۶ آبان به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در گروه های مخالف نظام» در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهریار تفهیم اتهام شدند.
هرانا به نقل از یک منبع مطلع نوشت که «آقای طائفی از بیماری تیروئید رنج می برد و نیازمند مصرف دارو است» و اضافه کرد که ماموران از تحویل دارو به وی ممانعت کردهاند.
در خبری دیگر مربوط به بهاییان ایران، پنجشنبه شانزدهم آذرماه، پنج شهروند بهایی ساکن همدان به نامهای زرین دخت احدزاده، ژاله رضایی، فریده ایوبی، نورا ایوبی، عاطفه زاهدی و ندا محبی با قرار تامین از زندان آزاد شدند.
این شهروندان نیز در تاریخ شانزدهم آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات همدان منتقل شدند.
منابع غیررسمی میگویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی میکنند، اما قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را به رسمیت میشناسد.
جامعه جهانی بهائی، ۱۳ آذر ماه امسال با انتشار بیانیهای به شرح «روشهای جدید و بسیار خشنتری که جمهوری اسلامی برای سرکوب بهائیان استفاده میکند» پرداخته و با ابراز نگرانی عمیق از این شرایط نوشته بود «تغییر در نحوه رفتار حکومت ایران با بهائیان، نشانگر افزایش و تشدید سیاست سرکوب سیستماتیک علیه این جامعه است.»
جامعه جهانی بهائی در بیانیه خود با نگرانی از تغییر روشهای حکومت برای سرکوب جامعه بهائی نوشته بود: «بهائیان از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ مورد سرکوب بودهاند، بیش از ۲۰۰ بهائی اعدام شدهاند و امروز بهائیان در تمامی حوزههای زندگی مورد ستم قرار دارند.»
این بیانیه تاکید کرده بود که این موارد شدیدتر و خشونت رو به افزایش سرکوبهای جدید، زنان و سالمندان را بیش از دیگران مورد هدف قرار داده و منجر به بستری شدن در بیمارستان و جداییهای دردناک مادران از فرزندانشان شده است.