خطر اجرای حکم اعدام آروین قهرمانی، شهروند یهودی ایرانی
سازمان حقوق بشر ایران، روز جمعه ششم مهر ۱۴۰۳ درباره خطر اعدام آروین قهرمانی، شهروند یهودی ایرانی هشدار داد و از جامعه جهانی خواست برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام این شهروند تلاش کنند.
منابع آگاه به رسانهها گفتهاند که بازپرس مجتمع قضائی ۲۲ بهمن اصفهان اعلام کرده «۶۰ شاکی جدید» برای پرونده ۱۰ زن بهایی بازداشتشده در اصفهان وجود دارد.
رادیو فردا به نقل از منابع مطلع نوشته که وزارت اطلاعات و سجاد پاکدلنیا، بازپرس شعبه ۱۸ مجتمع قضائی ۲۲ بهمن اصفهان با «تماس تلفنی»، «احضار» و «تهدید» تلاش کردهاند «همسایهها و دوستان مسلمان این شهروندان بهایی را وادار به شکایت از آنها کنند».
براساس این گزارش بسیاری از افراد احضارشده در این زمینه «بازجویی شده و تحت فشار، تهدید و ارعاب ناچار به شکایت از این زنان شدهاند». از میان زنان بازداشتشده تا کنون ندا بدخش، بهاره لطفی، ندا عمادی و پرستو حکیم به قید وثیقه آزاد شدهاند و یگانه آگاهی، شانا شوقیفر، مژگان شاهرضایی، نگین خادمی، آرزو سبحانیان و یگانه روحبخش در بازداشت به سر میبرند.
در ادامه این گزارش آمده که با وجود «تماس تلفنی و ملاقات حضوری منظم همچنان بازجویی از برخی از این زنان ادامه دارد». بر همین اساس و با وجود گذشت بیش از یک ماه از بازداشت این شهروندان، دادستان اصفهان به خانوادههای این زنان اعلام کرده که ممکن است قرار بازداشت آنها از «شش ماه تا یکسال ادامه داشته باشد».
طی ماههای گذشته فشارها بر بهاییان ایران افزایش یافته است. تعداد زیادی از بهاییان در شهرهای مختلف مانند اصفهان، شیراز، همدان، کرج، رشت، مشهد و تهران بازداشت شدهاند و برای عدهای زیادی از بازداشتیها محکومیتهای طولانی صادر شده است. در یکی از آخرین موارد در روز ۱۶ آبانماه ماموران امنیتی به منزل ۳۴ شهروند بهایی بورش برده و ضمن ضبط وسایل شخصی و تفتیش منازل آنها شش بهایی را نیز بازداشت کردند. همزمان با بازداشت این شهروندان در همدان، ۱۰ شهروند بهایی نیز در مهرشهر کرج بازداشت شدند.
جامعه جهانی بهایی اواخر مرداد امسال اعلام کرده بود «۶۰ شهروند بهایی» طی چند هفته بازداشت یا حکم حبس آنها اجرا شده و «۱۸۰ شهروند بهائی» دیگر مورد آزار و اذیتِ نهادهای امنیتی قرار گرفتهاند. جامعه بهایی اوایل آبانماه جاری اعلام کرد در ادامه موج فزاینده آزار و اذیت این اقلیت مذهبی در ایران، ۳۶مورد حمله به آنها در شهرهایی مانند اصفهان و یزد انجام شده و ۲۶ بهایی که ۱۶ تن از آنها زن هستند، در مجموع به ۱۲۶ سال زندان محکوم شدهاند.
بهاییان ایران پس از انقلاب اسلامی در ایران همواره مورد آزار و اذیت سیستماتیک حکومت بودهاند. بسیاری در طول این چهار دهه اعدام شدهاند و بسیاری از بهاییان مجبور به مهاجرت اجباری از ایران شدهاند. مقامات جمهوری اسلامی آیین بهایی را «فرقه ضاله» میخوانند و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی برای بهاییان با اتهاماتی از قبیل «جاسوسی» و «اقدام علیه امنیت» احکام سنگین صادر کرده است.
سازمان حقوق بشر ایران، روز جمعه ششم مهر ۱۴۰۳ درباره خطر اعدام آروین قهرمانی، شهروند یهودی ایرانی هشدار داد و از جامعه جهانی خواست برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام این شهروند تلاش کنند.
ماموران وزارت اطلاعات در گرگان یک زوج بهایی را پس از تفتیش گوشی تلفن همراه و وسایل الکترونیکی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.