پارلمان اروپا در بیانیهای سرکوب بهاییان در ایران را محکوم کرد
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
براساس اطلاع «ایرانوایر»، پس از درگیریهای حماس و اسراییل، حفاظت از کنیسههای یهودیان و اماکن مذهبی آنها در ایران افزایش یافته است. یک منبع مطلع در این زمینه به ایرانوایر میگوید، نهادهای امنیتی، علاوهبر نیروهای حفاظتی که با لباس فرم در ورودی کنیسهها حضور دارند، افراد لباس شخصی را اطراف این مراکز مستقر کردهاند.
یک منبع مطلع در میان نیروهای امنیتی ضمن تایید این موضوع میگوید: «در جلسههای بسیج و نهادهای امنیتی در چند ماه گذشته تاکید شده که دشمن دنبال شکست دستاوردهای نظام در سیاست خارجی و تیرهکردن رابطه ایران و عربستان است. از هفته گذشته هم از بیم تعرض به جامعه کلیمی، حضورهای نیروهای اطلاعاتی و لباس شخصیها را در نزدیکی کنیسهها و اماکن مقدس کلیمیها چند برابر کردهاند تا از آسیب به آنها جلوگیری شود».
براساس اطلاع ایرانوایر کنیسهداران نیز در روزهای اخیر توصیهای از دکتر «همایون سامهیح»، رییس انجمن کلیمیان ایران دریافت کردهاند که از آنها خواسته از تجمع افراد در ورودی کنیسهها جلوگیری کنند.از چند ماه پیش نیز نیروهای امنیتی کنیسهها، مکان مقدس یهودیان و خیابانهای اطراف و منتهی به این اماکن را، به دوربینهای مدار بسته مجهز کردهاند.
به گفته منابع ایرانوایر برخی کنیسهها و موزههای مربوط به کلیمیان ایران، از هفته گذشته فعالیتهای خود را متوقف کرده و بازدید از این اماکن را به حالت تعلیق درآوردهاند.
جامعه کلیمیان ایران در سالهای پس از انقلاب، فشارهای زیادی را متحمل شده است. بسیاری از افراد این جامعه بهخاطر تبعیضها و تهدیدها وادار به مهاجرت شدهاند. نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی یهودیانی را که در ایران زندگی میکنند، با اتهام »جاسوسی برای اسراییل» تهدید و وادار به سکوت میکنند.
در سالهای جنگ ایران و عراق، یازده مرد جوان کلیمی که میخواستند بهطور قاچاقی از مرز ایران و پاکستان عبور کنند و خود را به عراق برسانند، ناپدید شدند. روزنامه «جروزالم پست» در سال ۱۳۹۵ فاش کرد که اسراییل دریافته که هشت تن از این جوانان ایرانی-یهودی به قتل رسیدهاند. خانوادههای این افراد پیگیر پرونده عزیزانشان بودند، اما از ترس جمهوری اسلامی نام و هویت آنها را فاش نکردند.
براساس آنچه منابع ایرانوایر میگویند، نیروهای امنیتی اما پس از درگیریهای اخیر حماس و اسراییل، درصدد حفاظت از شهروندان کلیمی ساکن ایران هستند و معتقدند هرگونه آسیب به شهروندان ایرانی-یهودی، دستاوردهای سیاست خارجی آنها را از بین میبرد.
پارلمان اروپا روز پنجشنبه۸آذر، طی قطعنامهای فوری که با اکثریت قاطع به تصویب رسید، آزار و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی توسط حکومت ایران را شدیدا محکوم کرد.
یکی از روزهای سال ۱۹۳۶ (۱۳۱۵) است. «رضا شاه» دارد از مدرسهای یهودی در همدان بازدید میکند. از اینکه میبیند همهجا پر از گردوخاک است اوقاتش تلخ شده. بهعلاوه، گویا انتظار نداشته که پسربچههای دانشآموز را با لباس ملوانی به حضور او بیاورند. از همه اینها گذشته، میبیند مدیر مدرسه هم زنی است جوان و خارجی. بااینحال، زن که «باتیا براسور کوئنکا» نام دارد، خود را به فارسی فصیح به شاه معرفی میکند.