خطر اجرای حکم اعدام آروین قهرمانی، شهروند یهودی ایرانی
سازمان حقوق بشر ایران، روز جمعه ششم مهر ۱۴۰۳ درباره خطر اعدام آروین قهرمانی، شهروند یهودی ایرانی هشدار داد و از جامعه جهانی خواست برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام این شهروند تلاش کنند.
شماری از فعالان مدنی و زندانیان سیاسی سابق و کنونی با انتشار بیانیهای با اشاره به بیش از یک دهه سرکوب کسری نوری از سوی حکومت جمهوری اسلامی، خواهان آزادی این درویش گنابادی زندانی شدند.
در این بیانیه که روز شنبه ۶ اسفند ۱۴۰۱ به دست ایرانوایر رسیده نوشته شده است: «از سال ۱۳۹۰ تا به امروز بیش از یک دهه است که سرکوبی مداوم بر کسری نوری روا داشتهاند، برای آزادمردی که در تمام سالهای سخت زندانی بودنش لحظهای از تلاش برای رسیدن مردم ایران به دموکراسی دست برنداشته، همواره جنگیده و هزینههای بسیار متحمل شدهاست.»
نویسندگان این بیانیه تاکید کردهاند که اگر امید به چشماندازی روشن برای فردای ایران وجود دارد از مقاومت امثال کسری نوری است که «حتی در روزهای سرد و تاریک زندان همیشه پیام آزادی سرداده و نوید بخش رهایی مردمی بودهاند که دهههاست تحت سرکوب، ستم و شکنجهاند.»
کیوان صمیمی، نرگس محمدی، عالیه مطلبزاده، لیلا حسینزاده، سعید شیرزاد، هستی امیری، آرش گنجی، محمد حبیبی، اسماعیل بخشی، آتنا دائمی، باربد گلشیری و پرستو فروهر امضا کنندگان این بیانیه هستند.
این فعالان مدنی و زندانیان سیاسی سابق و کنونی در بیانیه خود ادامه دادهاند: «مطابق بخشنامه اخیر قوه قضائیه آقای نوری باید آزاد شود اما با بهانه تراشیها تا به امروز از این مهم جلوگیری به عمل آمده است.»
در این بیانیه تاکید شده که علاوه بر کسری نوری همچنین از آزادی زندانیان سیاسی دیگر با وضعیتی مشابه همچون زهرا زهتابچی، سعید اقبالی، یونس السرخی و… تاکنون ممانعت شدهاست.
در پایان این بیانیه نوشته شده که برای سربلندی ایران، کسری نوری و همه زندانیان سیاسی و عقیدتی باید بیقید و شرط آزاد شوند.
کسری نوری، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد حقوق بشر و از مدیران وبسایت «مجذوبان نور» است که اول اسفند ۱۳۹۶، در جریان واقعه گلستان هفتم، به همراه صدها تن از دراویش گنابادی بازداشت شد و در دادگاه انقلاب تهران به ۱۲ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق و دو سال تبعید به شهرستان «ثَلاث باباجانی» و همچنین محرومیتهای اجتماعی محکوم شد.
او از اسفند ۹۶ تاکنون بدون یک روز مرخصی در زندان به سر میبرد.
سازمان حقوق بشر ایران، روز جمعه ششم مهر ۱۴۰۳ درباره خطر اعدام آروین قهرمانی، شهروند یهودی ایرانی هشدار داد و از جامعه جهانی خواست برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام این شهروند تلاش کنند.
ماموران وزارت اطلاعات در گرگان یک زوج بهایی را پس از تفتیش گوشی تلفن همراه و وسایل الکترونیکی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.