فراز حقیقتجو، شهروند بهایی برای اعتراف اجباری تحت فشار است
با گذشت ۳۸ روز از بازداشت فراز حقیقتجو در شهر شیراز، خانواده این شهروند بهایی همچنان از محل دقیق نگهداری و اتهام او بی اطلاع هستند.
ماموران امنیتی فراز حقیقتجو را با لباس مخصوص کار دستگیر و به بازداشتگاه منتقل کردهاند. او در یکی از تماسهای تلفنی از خانوادهاش درخواست لباس گرم کرده ولی مسئول مربوطه از پذیرش لباسهای او خودداری نموده است. سرد شدن هوا و عدم قبول لباس موجب تشدید نگرانی خانواده از شرایط نگهداری و سلامت فراز شده است.
فراز حقیقتجو، شهروند ۳۷ ساله بهایی در تاریخ ۱۹ آذر ۱۴۰۱ در محل کار خود در شیراز دستگیر میشود. ماموران لپ تاب مغازه، سیستم کار و موبایل او را ضبط می کنند. سپس به منزل وی میروند. ابتداء همسرش را در اتاقی حبس کرده و شروع به تفتیش محل میکنند. ماموران پس از ضبط لپ تاب و موبایل همسرش، دوربین فیلمبرداری فراز و کتب و نشانههاب مذهبی، منزل را به همراه فراز ترک میکنند.
خانوادهی حقیقتجو پس از ۳۵ روز بیخبری از وضعیت فراز، سرانجام متوجه میشوند فراز در بازداشتگاه اطلاعات سپاه شیراز نگهداری میشود و تحت بازجوییهای سخت قرار دارد.
با گذشت ۳۸ روز از بازداشت فراز حقیقتجو در شهر شیراز، خانواده این شهروند بهایی همچنان از محل دقیق نگهداری و اتهام او بی اطلاع هستند.
یک سال و چند ماه پیش که پای صحبت «پدرام روشن»، فیزیکدان جوان ایرانی و پژوهشگر واحد هوش مصنوعی کوانتوم در «گوگل» نشستیم، گفت: «پردازشگرهای کوانتوم هنوز در مرحله جنینی هستند. راستش را بخواهید، کاری را که اکنون با آنها میکنیم، با کامپیوترهای کلاسیک هم میشود انجام داد. اما حالا قدمهای بزرگی به سوی فراتر رفتن برداشتهایم.»
حالا در روزهای اخیر، دو مقاله تازه از او منتشر شده است که نشان میدهند پردازشگرهای کوانتومی اکنون فراتر از کامپیوترهای معمولی کار میکنند.
پدرام روشن یک نخبه ایرانی است که در کشورش حق رفتن به دانشگاه را نداشته است. زندگی پر فراز و نشیب او اما یک قصه واقعی و تاثیرگذار است؛ زندگی جوانی که به خاطر اعتقاداتش، از حق تحصیل محروم میشود، انواع تبعیض را تجربه میکند اما ناامید نمیشود و هرگز از تلاش دست نمیکشد.
«ایرانوایر» با او به بهانه انتشار دو مقاله مهم علمی که در روزهای نهم و یازدهم آذر ۱۴۰۰ در دو نشریه معتبر «ساینس» و «نیچر» منتشر شد، گفتوگو کرده است.
آزار و سرکوب شهروندان بهایی در ایران به موضوعی روزمره بدل شده است. این گزارش به موارد مشخص آزار و اذیت بر این گروه از ایرانیان در طی هفته اخیر میپردازد. بر همین اساس به موارد کلی نقض حقوق شهروندی بهاییان مانند محرومیت از تحصیلات عالیه، عدم اشتغال در مشاغل دولتی، نداشتن حق آزادی بیان (حق چاپ و نشر)، حق داشتن اجتماعات دینی و موارد نظیر اشاره نخواهد شد.
دختر مهوش ثابت، شاعر و زندانی بهایی، از ممانعت مسوولان زندان اوین در ارسال پرونده پزشکی مادرش به پزشکی قانونی خبر داده است، با وجود اینکه خانم ثابت به تازگی عمل قلب باز داشته و از مشکلات جدی مانند پوکی استخوان و بیماریهای ریوی رنج میبرد.