هانیبال یوسف

نگار بنانی، شهروندخبرنگار- ایران را تمامی ایرانیان، فارغ از عقاید شخصی، دین یا مذهب‌شان ساخته‌اند. شهروندخبرنگاران «ایران‌وایر» در مجموعه‌ای، چهره‌های برجسته اقلیت‌های دینی و مذهبی را معرفی می‌کنند. شما هم اگر با شخصیت‌های برجسته اقلیت‌های دینی آشنایی دارید یا داستان زندگی و خدمات آن‌ها را می‌دانید، با ایمیل [email protected] تماس بگیرید و روایت خود را با ما در میان بگذارید.
***

«هانیبال یوسف»، موسیقی‌دان، آهنگ‌ساز، رهبر ارکستر، نوازنده پیانو، مدیر «آکادمی موسیقی بن ایل» و پایه‌گذار گروه «آنسامبل مسایا» روز ۱۲ دی ۱۳۴۹ خورشیدی در مشهد متولد شد.

تحصیلات این آشوری‌ اهل ایران، در زمینه موسیقی کلاسیک است و در عین حال، سال‌ها بر اجرای موسیقی کلیسایی تمرکز داشته‌ است. بیشتر، موسیقی آوازی اجرا کرده و با خوانندگان برجسته‌ای نیز همکاری داشته‌ است. از مشخصه‌های کار او، نوآوری در آهنگ‌سازی و اجرا است و کنسرت‌های متعددی را با تجربه‌های تازه از انواع مختلف موسیقی اجرا کرده‌ است.

او از سنین کودکی به موسیقی علاقه‌مند بود و به صورت تجربی موسیقی را دنبال می‌کرد. در سال ۱۳۶۵ وارد هنرستان موسیقی شد و با راهنمایی استادانش، ویلن را به عنوان ساز تخصصی انتخاب کرد و نزد «بهروز وحیدی آذر»، «محسن الهامیان»، «بهزاد داداشی» و «محمد میرزمانی» به یادگیری آن پرداخت.

او هم‌زمان با تحصیل در هنرستان موسیقی، آهنگ‌سازی را نزد اساتیدی چون «مرتضی حنانه» و «شریف لطفی» فرا گرفت؛ افرادی که در زندگی هنری او عمیقاً اثرگذار و الهام‌بخش بودند.

اسفند ۱۳۶۹، با هدف تحصیل در خارج از ایران، به خدمت سربازی رفت اما این هدف او محقق نشد و پس از چند سال از پایان خدمت سربازی، در سال ۱۳۷۵ در رشته موسیقی وارد دانشگاه آزاد هنر و معماری شد. این بار پیانو را به عنوان ساز اصلی انتخاب کرد و با استادانی هم‌چون «رافائل میناسکانیان»، «گاگیک بابائیان»، «دلبر حکیم اُوا»، «فرهاد فخرالدینی»، «کامبیز روشن‌روان»، «مصطفی کمال پورتراب» و «علی‌اشرف آریانپور» به تحصیل هنر ادامه داد.

«توماس کریستیان داوید» و «تنگیز شاولوخاشویلی» از دیگر موسیقی‌دانان بزرگی بودند که او هرچند برای مدتی کوتاه، توانست از دانش و هنر آن‌ها، به ویژه در زمینه آهنگ‌سازی بهره‌مند شود.

هانیبال یوسف از معدود ایرانیان ساکن ایران است که موسیقی کلیسایی را به صورت تخصصی در کنار فعالیت‌های دیگرش، مانند موسیقی کلاسیک، فولک و تجربی دنبال می‌کند. او موسیقی معاصر کلیساهای جهان را هم به لحاظ سبک موسیقی و هم به لحاظ محتوای عبادتی آن، سال‌ها دنبال کرده و این ویژگی موسیقی او در ایران کاملاً تازه و بدیع است.

هانیبال سال‌ها به ساخت و تنظیم قطعات کلیسایی پرداخته و با گروه‌های موسیقی کلیساهای گوناگون در ایران و خارج از کشور به اجرای کنسرت‌های متعدد اقدام کرده است.

او تدریس موسیقی را از سال ۱۳۶۵ آغاز و با سال‌ها سابقه تدریس، در سال ۱۳۸۱ آکادمی موسیقی بن ایل را تاسیس کرد و با کمک همسرش «گوهار باغومیان»، در این موسسه به تربیت هنرمندان و موسیقی‌دان‌های جوان می‌پردازد.

گروه موسیقی آنسامبل مسایا به رهبری هانیبال یوسف در آکادمی موسیقی بن ایل شکل گرفته و رشد کرده است. این گروه فعالیت خود را با همراهی یک گروه کُر ۱۰ نفره، حدود ۱۲ سال پیش آغاز کرد و سپس با پیوستن ارکستر سازهای زهی، بادی و کوبه‌ای، امروز فعالیت خود را با چندین خواننده به صورت هم‌خوان و تک‌خوان ادامه می‌دهد.

در سال‌های اخیر، موسیقی شرق و به‌ویژه موسیقی آشوری توجه هانیبال یوسف را به خود جلب کرده‌اند و در پی آن، به خلق آثاری تازه در این زمینه پرداخته‌ است. او در سال ۱۳۹۲ با ایجاد ارکستری تلفیقی، به اجرای کنسرت تلفیقی آشوری پرداخت. هم‌چنین در همین سال، برای اولین بار در ایران ایده اجرای بداهه موسیقی و نقاشی را با نام «دوئت بداهه بوم و پیانو رنگاهنگ»، همراه با «علیرضا مجابی» در موزه هنرهای معاصر تهران به اجرا درآورد که با استقبال بی‌نظیری مواجه شد.

یوسف بنیان‌گذار و مدیرعامل فعلی «بنیاد فرهنگی و هنری گیلگمش» است و مشتاق کمک به دسترسی بیشتر هنر با کیفیت بالا به جامعه است.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021