»پیام عزیزی»، از کُردهای ایران و خواننده موسیقی آیینی و عرفانی اهل سنت، روز ۲۵ دی ۱۳۵۳ در شهرستان «پاوه»، در استان کرمانشاه و مرکز منطقه «اورامان» متولد شد.
عزیزی در خانوادهای مذهبی رشد کرد و عشق به موسیقی عرفانی از خانواده در وجودش شکل گرفت. او پیش از آن که خواننده باشد، قاری قرآن بود و در سال ۱۳۷۳ رتبه اول قرائت قرآن را کسب کرد.
خودش در مورد پیشینه موسیقی در خانوادهاش میگوید: «خوانندگی در منطقه ما به سه قرن پیش برمیگردد. پدرم، پدرش و پدربزرگش، همگی این نوع موسیقی عرفانی را میشناخته و کار میکردهاند. پدرانمان همه دارای صدای زیبا بودهاند و مداح. نه این که عادی بخوانند بلکه صدای زیبایی داشته و مردم روی صدای آنها حساب میکردهاند. به همین خاطر، موسیقی از سالها پیش تاکنون در روح و روان ما جا گرفته و حتی وقتی دور هم جمع میشویم، موسیقی با ما است.»
به گفته پیام عزیزی، برادرش در سال ۱۳۵۶ از قاریان ممتاز بینالمللی بوده و صدای او موروثی است.
دوران تحصیل این هنرمند، همزمان با جنگ ایران و عراق بود. میگوید: «دوران راهنمایی زیر سایه جنگ در شهر پاوه زندگی میکردیم. یادم است در مدرسه دکتر معین جوانشیر درس میخواندیم و روزی دو سه بار مورد حمله قرار میگرفتیم. یک بار بمب خوشهای زدند مدرسه و خیلی از بچهها زخمی و یا کشته شدند.»
پیام عزیزی در رشته ادبیات فارسی و هنر تحصیل کرده است و در موسیقی خود از ترکیبی از موسیقی تلفیقی کُردی ایرانی و ترکیهای بهره میگیرد.
او نخستین بار زمانی که در تکایایی در خانقاههای کردستان مشغول اجرای موسیقی بود، با «محمدجلیل عندلیبی» آشنا و به پیشنهاد او، وارد دنیای حرفهای موسیقی عرفانی شد و نخستین آلبوم خود را با آهنگسازی عندلیبی، به نام «با قدسیان» روانه بازار موسیقی کرد. این آلبوم در ایران، امارات متحده عربی، عمان، اروپا و سودان مورد استقبال قرار گرفت.
پیام عزیزی نخستین خواننده ایرانی است که با «سامی یوسف» همکاری کرده است. سامی یوسف به واسطه «سیدمحمد جابری» که در ابتدا نوازنده دف در گروه موسیقی پیام عزیزی بود، با او آشنا شد و سپس برای نخستین بار، در بهمن ۱۳۹۴، با بازخوانی دو قطعه «یا رسولالله یا شای مدینه» به زبان کُردی و قطعه «مسلمانان» به زبان فارسی، همکاری مشترک خود را با عزیزی آغاز کرد.
آلبوم موسیقی «بارگاه» به زبان کُردی، با آهنگسازی و تنظیمکنندگی «ارسلان کامکار» و با همراهی تعدادی از اعضای گروه موسیقی «کامکارها»، جزو آخرین آثار صوتی پیام عزیزی است. این خواننده در دهه ۹۰ شمسی دو آلبوم به نامهای «سهروکی دل» (رییس دل) به زبان کُردی و «خورشید مستان» به سه زبان فارسی، کُردی و عربی با همکاری گروه کامکارها منتشر کرده است.
از دیگر کارهای او میتوان به آلبوم با قدسیان با آهنگ معروف «الله مدد» و آهنگسازی محمدجلیل عندلیبی، آلبوم «لبیک» با آهنگسازی «مجتبی میرزاده» و آلبومهای «پیام عاشقان» و «ملکا» با همکاری نوازندگان ارکستر سمفونیک ایران، «علی پژوهشگر» و «پاشا هنجنی» اشاره کرد.
پیام عزیزی تاکنون در کشورهای مختلف اروپایی، آسیایی و همچنین در اقلیم کردستان عراق به زبانهای فارسی، کُردی و عربی کنسرت موسیقی برگزار کرده است.
او علاوه بر موسیقی، رییس هیات مدیره «صندوق ذخیره بانک شهر» نیز هست و معتقد است هنر در ایران تضمین ندارد و باید شغل دوم داشت تا بشود زندگی کرد.
عزیزی در سال ۱۳۹۵ کنسرت خیریهای در شهر سنندج استان کردستان با هدف حمایت از کودکان بیسرپرست با شعار «میخواهیم آرام خاطر کودکان نیازمند و بیسرپرست باشیم»، برگزار کرد.
اسفند ۱۳۹۶، «دانشگاه کنسرواتوار چایکوفسکی» روسیه از پیام عزیزی به عنوان نخستین هنرمند این مجموعه با اهدای لوح تقدیر، به صورت ویژه او را مورد تقدیر قرار داد.
او همچنین در «جشنواره ذکر و ذاکرین»، «جشنواره موسیقی فجر» و «جشنواره بینالمللی دفنوازی نوای رحمت» با گروه «هزار دف» مورد تقدیر قرار گرفته است.