شکایت اهل‌سنت ایران از حسن روحانی رد شد

دیوان عالی ایران شکایت جمعی از اهل سنت کشور از «حسن روحانی»، رییس جمهوری را رد کرده است. به گزارش روزنامه «اعتماد»، جمعی از اهل سنت ایران این شکایت را در ۳۳ صفحه تنظیم کرده و در هشتم اردیبهشت‌ ۱۴۰۰ در دیوان‌عالی کشور ثبت کرده بودند. اهل سنت ایران به دلیل خلف وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی در زمینه تامین حقوق پیروان ادیان و مذاهب و هم‌چنین عدم تامین حقوق اقلیت‌های قومی و زبانی، علیه حسن روحانی شکایت کرده‌ بودند.

«عبدالله سهرابی»، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی که از تنظیم کنندگان این شکایت است، درباره دلایل رد آن گفته است: «دیوان عالی کشور با استناد به ماده ۴۰ آیین‌نامه وظایف خود، رسیدگی به پرونده‌های مرتبط به تخلفات روسای جمهوری را منوط به ارایه دلایل وقوع تخلف از وظایف قانونی کرده است. اما این دیوان شکایت ما از رییس‌جمهوری را فاقد این ادله دانست و آن را از دستور کار خارج کرد.»

در شکایت اهل سنت ایران از انفعال دولت روحانی در زمینه متحقق ساختن بیانیه ۱۰ ماده‌ای مرتبط با حقوق اقوام، ادیان و مذاهب در ایران انتقاد شده بود.

در این شکایت‌نامه، هم‌چنین از عدم رفع تبعیض‌های ناروا و عدم تغییر نگاه‌های امنیتی به حقوق و خواست‌های اقلیت‌ها در ایران سخن به میان آمده بود.

شکایت اهل سنت ایران از حسن روحانی به دلیل خلف وعده‌های انتخاباتی در شرایطی انجام شده است که وی در دو دوره گذشته آرای بالایی را در استان‌های با اکثریت اهل سنت کسب کرده بود.

رهبران اهل سنت ایران در هفته‌های گذشته از ناامیدی خود از شرکت در انتخابات سخن به میان آورده‌اند.

«مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی»، امام جمعه زاهدان و از رهبران اهل سنت ایران به تبعیض علیه آن‌ها اعتراض کرده و گفته بود مسوولان جمهوری اسلامی نباید از اهل سنت انتظار حضور گسترده در انتخابات داشته باشند.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

اخبار

مرور رسانه: استفاده ابزاری نظام از جامعه کلیمی ایران در آستانه انتخابات

«حقوقی که یک مسلمان در جمهوری اسلامی دارد، جامعه یهودیان هم دارند!» این ادعای رهبر جامعه یهودیان ایران و نماینده آن‌ها در مجلس شورای اسلامی است که در گفت‌وگویی با رسانه حکومتی باشگاه خبرنگاران جوان عنوان کرده است. نماینده‌ای که نقش «یکی از اِلمان‌های دکور صحنه در جمهوری اسلامی» را ایفا می‌کند.

اخبار

دولت خاتمی و فریب جامعه جهانی درباره حق تحصیل بهاییان

ممنوعیت بهاییان از تحصیل در دانشگاه‌های ایران، سابقه‌ای به قدمت نظام جمهوری اسلامی دارد. با این حال، این ممنوعیت را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد: قبل و بعد از سال ۱۳۸۳.

تا پیش از آن، بهاییان نمی‌توانستند در جلسه کنکور شرکت کنند. اما دولت «محمد خاتمی» راهی جدید را انتخاب کرد تا فشار را بر حکومت اسلامی کاهش دهد.

در بخشی از اسناد گزارشی که پیش رو دارید،‌ نامه مشاور محمد خاتمی خطاب به او آمده است که می‌نویسد بهاییان در جامعه بین‌الملل به سخنان خاتمی درباره جامعه مدنی و حقوق غیرمسلمانان اشاره و استناد می‌کنند.

راه‌حل دولت وقت؟ اجازه شرکت در کنکور، اما راه‌ ندادن به دانشگاه با بهانه «نقص در پرونده!»

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد. 

© Copyright Off-Centre Productions 2021