مرگنیتا خفری

روزیتا برازنده؛ شهروندخبرنگار - ایران را تمامی ایرانیان، فارغ از عقاید شخصی، دین یا مذهب‌شان ساخته‌اند. شهروندخبرنگاران «ایران‌وایر» در مجموعه‌ای، چهره‌های برجسته اقلیت‌های دینی و مذهبی را معرفی می‌کنند. شما هم اگر با شخصیت‌های برجسته اقلیت‌های دینی آشنایی دارید یا داستان زندگی و خدمات آن‌ها را می‌دانید، با ایمیل [email protected] تماس بگیرید و روایت خود را با ما در میان بگذارید.
***

مارگانیتا خفری خواننده، پیانیست و موسیقیدان کلاسیک آشوری در سال ۱۹۵۲ میلادی در کرمانشاه به دنیا آمد.

والدینش «جنی» و «پولوس خفری» هر دو متولد کشور عراق بودند و به کرمانشاه مهاجرت کرده بودند. پدرش پولوس خفری یکی از سرشناس‌ترین موسیقیدانان آشوری، در زمینه موسیقی و نقاشی فعالیت می‌کرد.

مارگانیتا از کلاس چهارم شروع به گذراندن دروس پیانو در هنرستان موسیقی در تهران کرد. او تحصیلات خود را در تهران ادامه داد و سپس به ایالات متحده رفت و دبیرستان را در یک کالج کاتولیک به پایان رساند. در آنجا شروع به خواندن آهنگ‌های معنوی همراه با گیتار کرد و همچنین نواختن این ساز را به صورت حرفه‌ای آموخت.

با بازگشت به ایران، مارگانیتا تحصیلات خود را در دانشگاه تهران در رشته موسیقی از سر گرفت و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته‌های پیانو، اپرا و موسیقی‌شناسی دریافت کرد.

وقتی هجده ساله بود، مارگانیتا شروع به آواز خواندن در خانه اپرای تهران کرد. او در طول سال‌ها، به مدت دوازده سال در گروه کر به اجرا پرداخت و سپس با عضویت در گروه رقص فولکلوریک آشوری که تحت مدیریت «رابی لیلی تامراز» بود، توسط وزارت فرهنگ مامور شد تا در امور هنری برای شرکت در جشنواره هنرهای موسیقی فولکلوریک و رقص‌های ملل مختلف به کن در فرانسه برود.

او بعدتر به عنوان مدیر کنسرواتوریوم زنان تهران منصوب شد و سال‌ها با مدیریت کارآمد آکادمی، خدمات ارزنده‌ای در زمینه موسیقی در ایران ارائه داد. در همین حال، فعالیت‌های موسیقی خود را با یک گروه آشوری که نوازندگان بااستعدادی همچون «جوزف مالک»، «شوبرت خدابندی» و «جانی خانگلدی» عضو آن بودند، ادامه داد و در یک کوارتت مشهور به نام کوارتت «پرنده آوازخوان»، به ترویج آهنگ‌های معنوی و اجتماعی آشوری بر اساس تنظیمات پیشرفته موسیقی پرداخت که توسط محافل دانشگاهی مورد تحسین قرار گرفت.

در بسیاری از مواقع این گروه توسط مراکز فرهنگی خارجی مانند موسسه آلمانی گوته و مراکز فرهنگی دانمارک و هلند که در ایران اقامت داشتند، دعوت شده و به اجرای برنامه می‌پرداختند.

مارگانیتا در بسیاری از کنسرت‌ها که توسط سازمان فرهنگی جوانان آشوری و انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه تهران ترتیب داده شد، تاثیرات فرهنگی مثبتی بر شنوندگان ایجاد کرد که تا امروز در خاطرات ماندگار است. گروه چهارگانه «سیریناس نواری» از ترانه‌های کریسمس تولید کرد که هنوز هم خانواده‌های آشوری از آن لذت می‌برند.

در سال ۱۹۸۴ مارگانیتا به همراه همسرش، «ادوین وگت» و دو فرزندش به زوریخ سوییس نقل مکان کردند و در آنجا زندگی خود را ادامه دادند. پسر آن‌ها «ایلبرون» و دختر آن‌ها «آنوکینا» است که هر دوی آن‌ها زبان آشوری، فارسی، انگلیسی، آلمانی و فرانسوی را بسیار خوب صحبت می‌کنند. مارگانیتا در گروه کر بزرگ کلیسای جامع «سنت جورج» با ارکستر سمفونیک در زوریخ و همچنین در گروه کر اپرا در زوریخ آواز می‌خواند.

مارگانیتا خفری هم‌اکنون عضو گروه بزرگ کر کاتدرال «سنت گئورگ» است که با ارکستر سمفونیک زوریخ و گروه کر اپرای زوریخ همکاری می‌کند. علاوه بر این او در انجمن «خوانندگان باخ» نیز عضویت دارد. خفری در حال حاضر به تدریس پیانو به روش خاص خودش که در آموزش این ساز ابداع کرده‌ است، مشغول است.

او همچنین به عنوان فعال اجتماعی داوطلب برای بنیاد «کاریتاس» فعالیت می‌کند که بخشی از جنبش هلال احمر و صلیب سرخ بین‌الملل در سوییس است. این بنیاد به مردم خاورمیانه مانند، ایرانی‌ها و آشوری‌ها کمک می‌کند تا برای پناهندگی و مهاجرت به کشورهای آمریکا و کانادا درخواست ارائه دهند.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد.

© Copyright Off-Centre Productions 2021