بیش از ۲۴۰ نفر از علمای اهل سنت ایران با ارسال نامه‌ای به رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، صدور حکم اعدام برای ماموستا محمد خضرنژاد را ناعادلانه خوانده و خواهان آزادی او شدند.

رسانه‌های حقوق بشری کُرد، روز ۲۱ بهمن ماه امسال اعلام کردند ماموستا محمد خضرنژاد، روحانی اهل سنت و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ایران توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اتهام «افساد فی الارض»، «لطمه وارد کردن به تمامیت یا استقلال کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به اعدام و ۱۶ سال حبس محکوم شده است.

در نامه‌ای که به امضای ۲۴۲ نفر از ماموستایان اهل سنت رسیده از رئیس قوه قضاییه ایران خواسته شده است که رسیدگی به اتهامات آقای خضرنژاد به‌ جای دادگاه انقلاب در دادگاه ویژه روحانیت و به‌صورت علنی برگزار شود.

امضا کنندگان این نامه اتهام عضویت ماموستا محمد خضرنژاد در «جریانهای تکفیری و تندرو از جمله داعش» که در پرونده او آمده است را قویا رد کرده و او را از جهت فکری، فردی میانه‌رو و معتدل معرفی کرده‌اند که «هیچگاه اهل تندروی و تکفیر و جدایی از سواد اعظم مسلمانان نبوده و نیست.»

به نوشته نویسندگان این نامه، ماموستا محمد خضرنژاد  در طول سالیان متمادی، با ایراد سخنرانی و خطبه‌های نماز جمعه، از همه‌ی جریانات تندرو و تکفیری ابراز انزجار کرده و مردم را به دوری از تفکرات داعشی و تکفیری فرا خوانده است.

محمد خضرنژاد در تاریخ ۲۸ آبان ۱۴۰۱  و در اوج اعتراضات پس از قتل حکومتی مهسا ژینا امینی توسط نیروهای امنیتی در منزل خانوادگی‌اش در شهر بوکان بازداشت شد.

بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد پس از مراسم یادبود اسعد رحیمی از جانباختگان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» انجام گرفت که وی در این مراسم در مسجد افتخاری بوکان سخنرانی و از حکومت و نحوه برخورد با شهروندان معترض انتقاد کرده بود.

به نوشته شبکه حقوق بشرکردستان،  نیروهای امنیتی در جریان بازداشت محمد خضرنژاد با شکستن درب منزل و اعمال خشونت اقدام به ضرب و شتم او و‌ دیگر اعضای خانواده اش کرده و همچنین یاسر خضرنژاد، فرزند این روحانی را به مدت چند روز بازداشت کردند.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو نیز درباره شرایط نگهداری این روحانی اهل سنت در زندان نوشته که او به مدت ۱۰۰ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه تحت شدیدترین شکنجه‌ها قرار گرفته و ناچار به اعترافات اجباری علیه خود شده است.

پیش از این مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان نیز صدور حکم اعدام برای ماموستا محمد خضرنژاد را «غیرمنصفانه و نگران‌کننده» خوانده و خواهان آزادی فوری او شده بود.

اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه از آخرین اطلاعات منتشر شده در سایت آگاه شوید

دیگر خبرها

درباره ما

در این وبسایت اطلاعات مربوط به ادیان و مذاهب ایران گردآوری شده ودر درسترس شما قرار دارد. با مراجعه به فهرست و گزینه‌های سایت، به این اطلاعات دسترسی پیدا خواهید کرد.